Vad är friterade Fries?

May 19

Friterade frites skärs potatis som tillagas i het olja, även om de kanske först parboiled i vatten. Ett av de viktigaste målen när du gör frites är för var och en att individuellt ha en skarp, något torrt utsidan med en fuktig, anbud och genomkokt inre. När utförs korrekt, friterings kan uppnå dessa resultat mycket snabbt, medan matlagning metoder såsom bakning potentiellt kan torka ut frites. Många restauranger serverar regelbundet friterade pommes frites och sysselsätter särskilt utformad utrustning för att undvika att bränna potatisen medan de matlagning, vilket kan ske mycket snabbt. Vissa friterade pommes frites är belagda i smeten, mjöl eller kryddor innan de kokas, antingen ger en skarpare textur eller en annan smak.

Ett av de viktigaste målen när gör friterade pommes frites är att uppnå en skarp yttre skorpa på potatisen, och det finns två allmänt vedertagna metoder för att göra detta. Den första, som fungerar bra med vaxartad potatis, innebär att skära potatisen och koka dem i vatten tills de har mjuknat och delvis tillagad på insidan. Detta gör att potatisen är friterade snabbt vid en hög temperatur så utsidan är krispiga utan att behöva vänta på att inredningen till fullo koka från värmen av oljan ensam.

En andra metod innebär blöt potatisen i vatten innan tillagning för att ta bort en del av sin stärkelse, vilket kan göra att de bränna eller bli gummy. Potatis som dränkts vanligtvis inte kokas i vatten efteråt och är istället friterade i två steg och vid olika temperaturer för att uppnå önskat resultat. Denna metod fungerar bra på potatis som inte har en tjock, vaxartad konsistens.

Temperaturen hos den olja som används för att göra friterade pommes frites är mycket viktiga för den slutliga skålen. Om oljan är för varm, då frites kommer snabbt brun eller bränna på utsidan medan insidan fortfarande mestadels rå. Olja som är för cool kommer att suga in potatisen i stället för att interagera med den inre fukt, skapa en tung och fet yngel som kan ha en bitter smak eller bli mycket svampiga.

När potatisen är redo att kokas, de sänks ner i oljan och tilläts fritera under några minuter. För parboiled potatis, kan den här processen gå mycket snabbt och kräver ständig uppmärksamhet. Om potatisen bara var indränkt i vatten, då den första fritera sker vid låg temperatur för att låta insidan till ånga tills gjort. Detta följs av en andra period i hetare olja för att bilda skorpa. I båda fallen har stor omsorg vidtas, eftersom färgen på friterade pommes frites i olja kan vara vilseledande och de kan lätt bränna det syns endast gyllenbrun färg.

  • När du gör friterad pommes frites, kan potatisen under parboiled innan de tillagas i het olja.
  • Friterad frites.
  • När tillagas i en fritösen, bör potatisen vara krispiga på utsidan och fuktig inuti.