Vad är akupunktur för viktminskning?

October 24

Akupunktur är en kinesisk växtbaserade läkemedlet praxis att infoga tunna nålar i exakta hudområden. Enligt anhängare av akupunktur, är kroppen består av olika energivägar som kallas meridianer. När obalanser uppstår i vissa meridianer i kroppen, kan en person vara mer benägna att gå upp i vikt. Sätta nålar i de obalanse meridianer tros minska stress, förbättra ämnesomsättningen och matsmältningen, minskar aptiten och bekämpa matmissbruk.

Innan får akupunktur för viktminskning, en person möter vanligtvis med en utbildad akupunktör för en konsultation. En akupunktör kan granska en patientâ € s sjukdomshistoria och matvanor, och utför sedan en tunga och pulsdiagnostik. Han eller hon undersöker ett patientâ € s tungan för oegentligheter, sprickor eller missfärgningar som är tänkt att indikera matsmältningsproblem i kinesisk örtmedicin. En akupunktör tar också ett patientâ € s puls att bestämma mag-frågor. Till exempel är en oregelbunden puls på höger handled tros indikera felaktig funktion i tjocktarmen, lungorna, mjälten, eller mage, medan den vänstra handled pulsen är representativ för njure, lever, gallblåsa, och tunntarmen prestanda.

När en akupunktör bestämmer vilka delar av kroppen som inte fungerar och orsakar viktökning, han eller hon bestämmer vad meridianer att infoga nålar i. Akupunktur för viktminskning kan normalt ta två former: öron eller hela kroppen. Om en patientâ € s skäl för viktökning bedöms minderårig, kommer en akupunktör utföra öronakupunktur genom att placera nålar hela områden i örat. Öronakupunktur används ofta för att behandla emotionella överätande.

Helkropps akupunktur utförs om organ tros vara fel på grund av obalanser energi. Akupunktur för viktminskning är generellt anpassade för en patientâ € s särskilda obalanser. Om en patientâ € s svagheter tros vara delvis på grund av impulsivitet eller missbruk, får nålar infogas nära munnen, magen, eller det område av huden ovanför lungorna. Nålarna är avsedda att förbättra energiflödet till de områden genom att låsa upp meridianbanor.

Akupunktur nålar är mycket tunna och flexibla, och är inte avsedda att vara smärtsam. Nålarna i akupunktur för viktminskning i allmänhet kvar i huden i 30 minuter. Beroende på acupuncturistâ € s diagnos kan en patient få råd att ta emot behandlingen två gånger i veckan i upp till tre veckor. Akupunktur är normalt inte används på egen hand, men i stället rekommenderas som tillägg till en hälsosam kost och träningsprogram.

  • Akupunktur används ibland för viktminskning.
  • Vissa människor tycker att det lokala Chinatown är ett bra ställe att leta efter någon som praktiserar akupunktur.
  • Flera olika akupunkturbehandlingar finns för att hjälpa till med viktminskning.
  • Anhängare av akupunktur tror praxis kan stöd i viktminskning.
  • En akupunkturpunkt inte nödvändigtvis ligger på eller nära strukturen det är tänkt att påverka.