Vad är en Clamp Skruv?

July 10

En klämskruv är en justerbar stängning med en gängad cylinder och utsvängda huvudet. Många klämskruvar har ett liknande utseende till en gemensam bult när de lösgörs från klämenheten. Tång skruvar ofta åt för hand för fina justeringar av spänningen i en klämma. Storleken på en klämöppning minskar gradvis när klämskruven vrids längre på plats. Skruvklämmor används vanligen för att hålla en del på plats eller reglera flödet genom en slang.

Basen i en klämskruv kan lämna en cirkulär indrag på ytan det pressar ner på. Clips och brickor är ofta placerade mellan den nedre delen av klämskruven och den utsatta ytan att förhindra direkt kontakt. Skyddande hårdvara kan vara permanent svetsad till änden av spännskruvar eller helt enkelt glida in på plats före användning. Små gummikuddar kan öka greppet och ger en kudde mot trycket appliceras genom klämskruvar. Aggressivt över åtdragning en klämskruv kan orsaka skador på klämman och vad det håller, även om brickor och kuddar är på plats.

Slangklammerskruvar pressa flexibla slangar för att tygla flödet av vätskor och gaser. Storleken av passagen i slangen minskar nedanför klämman som basen av skruven pressar ner. Ett tillämpas korrekt skruvklämma effektivt kan minska eller stoppa flödet som kommer från en slang utan att orsaka slangskador som kan leda till en läcka. Fullt säkrade skruvklämmor kan orsaka extrem press att bygga upp i den del av slangen före klämman.

Spännskruvar som används i fordonsapplikationer kan kräva tillfällig åtstramning på grund kompensera lossa orsakade av motorvibrationer. Som med många gängade fästorgan, kan klämskruvar att omskakas loss av långa perioder av skakning. Självhäftande produkter appliceras direkt på gängorna på en klämskruv kan göra sin anslutning och position på klämman mer permanent. Permanent inställning klämskruvar med lim tar bort den justerbara särdrag av klämman och gör det svårt att ta bort utan att skada.

En nålklämsskruven används ofta för att hålla en symaskin nål på plats under användning. Klämskruv försiktigt åt på tråkig ände synål för hand eller med en liten skruvmejsel. Skärpning en klämma mer än nödvändigt kan böja en synål och göra den oanvändbar för framtida projekt.