Vad är Print Media Design?

July 15

Utskriftsmaterial design är en typ av design som fokuserar på hur poster kommer att se ut när de skrivs ut. Även de delar av denna typ av design skapas ofta på datorer, har slutprodukten alltid en fysisk manifestation. De flesta företag kombinerar tryckta medier design med nya medier design för att presentera en enhetlig estetisk. Särskilda överväganden som beaktas i denna typ av design inkluderar den fysiska processen för utskrift, hur färgerna visas vid utskrift, och hur olika tryckta element kommer att samverka med andra aspekter av design.

Vid sin mycket grund, är en typ av mönster som är avsett att skrivas ut utskriftsmedia design. Vanligtvis, företag och privatpersoner är de primära klienter för denna typ av konstruktion, som kan vara i reklamsyfte eller för dispergering information. Vad en kundernas behov från tryckta medier utformning måste diskuteras med designern, och många olika mål kan rymmas.

En av de vanligaste användningsområdena för tryckta medier design är för visitkort. Att ha en professionell visitkort behövs inom många olika områden, och denna sed är inte lätt ersättas med online alternativ. Vanligtvis när en designer närmar sig denna typ av projekt, måste han eller hon överväga andra konstruktioner relaterade till person eller företag, eftersom kortet måste företräda personen eller företaget för att vara effektiv.

Utskriftsmaterial reklam är en annan vanlig användning av denna typ av design. Reklam kan ske i form av broschyrer eller flygblad, eller det kan vara utformade för att ingå i tidningar eller tidskrifter. Attraktiva tryckt reklam är mycket effektiv på att generera intresse för en produkt, så många människor investerar en betydande mängd av en companyâ € s reklambudget i tryckta medier.

Ett av de viktigaste inslagen i tryckta medier design är konsekvens. Designers arbetar vanligtvis för att skapa en komplett profil för ett företag som är inbyggt i alla olika medier som används av företaget. Ett enkelt sätt att främja enhetlighet mellan olika trycksaker är att helt enkelt inkludera företagets logotyp på alla medier, men mer noggranna designers samordnar vanligtvis färgscheman, teckensnitt och andra estetiska element också. Konsekvens är nyckeln till att associera ett visst utseende med ett visst företag i ögonen på en kundbas.

Många tror att tryckta medier designen så småningom kommer att bli föråldrad. Detta är möjligt, även om osannolik, på grund av prestige och trovärdighet i samband med tryckta medier. Det är mycket mer troligt att utskrivna objekt kommer att börja interagera med andra typer av media mycket lättare, vilket leder till extremt sammanhållna reklamkampanjer över flera medier.

  • Tidningar runt om i världen har kört tryckt reklam i århundraden.
  • En skrivare.