Hur väljer jag det bästa Differentierad växt Stand?

April 11

En stegvis växt monter är en som har flera hyllor för att placera växter. De kan vara inomhus anläggning står, utomhus växt står, trä växt står, smide växten står, eller sten anläggning står. Oavsett vilket material som används för att konstruera differentierad växt monter, välja den bästa differentierad växt monter bör baseras på budget, funktion och stil.

Eftersom en stegvis växt stativ kan variera i pris från mindre än $ 20 $ (USD) till över $ 100 dollar, är det bäst att besluta om en budget innan shopping. Om stativet är bara ett enda tillägg till en redan inredda rum eller utomhus, inte budgeten inte vara stora. När du planerar en storskalig makeover eller börja om från början, göra en lista över alla de saker som behövs, inklusive växt montern. När den totala listan är klar, bestämma hur mycket pengar finns tillgänglig för varje post i budgeten borde vara lättare. Att ha det budgeterade beloppet avsatt före start av projektet kommer att hjälpa till att hålla shoppingtur mer strömlinjeformad och förhindra stundens ingivelse inköp.

Efter budgetbeloppet är inställd, överväga vilken funktion differentierad växt stativet behöver utföra. Om dess funktion endast är att hålla en enda planta, bör ett vanligt trä eller ens plast växt stativ räcker. För bestånd som är tänkta att hålla olika storlekar eller sorter av växter, är det viktigt att mäta dimensionerna på stativet för att säkerställa att den kommer att kunna hålla växterna när de mognar.

För anläggningar med stora blad som ormbunkar, bör stativet ha en djupare väl att sitta anläggningen i så det finns mindre risk för att stativet välter. För anläggningen står avsedd att användas för plantor eller små plantor, välja en mer ytlig väl så lövverket kan ses över toppen av stativet. Kom ihåg att ta hänsyn till hur långt över kanten de mogna växter kommer att falla så den översta anläggningen inte blockerar solljuset från växterna i nivåerna nedan.

Style är en annan faktor när man väljer den bästa differentierad växt monter. Eftersom växt står är tillgängliga i ett nästan oändligt antal stilar, fundera på vad rummet eller utomhus har för närvarande som ett tema. Till exempel arbetar en smidesjärn växt stå väl med spansk stil arkitektur medan terrakotta anläggningen står arbetet bäst med sydvästra eller adobe stil arkitektur. Traditionella eller koloniala utrymmen använder typiskt trä målade plantageägarna. Det är också viktigt att notera att inomhusväxter står inte behöver vara väderbeständig, medan utomhus växt står bör kunna motstå rost eller delning om den utsätts för regn och snö.