Exploring the Fördelar och nackdelar med Designer Dogs

April 6

En designer hund är en hund vars föräldrar var båda renrasiga hundar av olika raser. Till exempel har en Golden Doodle en förälder som är en renrasig Golden Retriever, och en annan förälder som är en renrasig pudel. Hans mor kan ha varit pudel, och hans far kan ha varit Golden Retriever - eller vice versa. Designern Hunden var uppfödd avsikt av en designer-hunduppfödare. En icke-designer blandad ras hund är en hund som är uppfödd uppsåtligen eller av misstag. En eller båda av hans föräldrar var inte renrasiga hundar.

Även uppfödare av designer hundar känner att de är att tillgodose behoven hos en viss nisch av människor, renrasiga uppfödare och renrasiga hundklubbar, såsom American Kennel Club, tror hela trenden är farligt för alla hundar.

Proffsen

En av fördelarna med designer hundar är det stora antal sorter. Mer än 200 olika hybridkombinationer finns, vilket innebär att det finns en designer hund för alla smaker. De flesta av dessa hybrider är små och konstruerade för att ha bra personlighet i kombination med Adorability

Designer hundar är skapade för att passa alla behov - från fickformat hundar för enkel resa till lågt skjul hundar för personer med allergier. Många av dessa designer-hund skapelser är fria från några av de egenskaper som kan göra livet svårt för renrasig hund. Till exempel, vissa purebreds, liksom mops, har en mycket kort nos, vilket gör andning svår. Men den populära Puggle - hybriden av en mops och en beagle - har en längre näsa samtidigt bibehålla den mops rynkade pannan och loopy gång.

Många hybrid uppfödare hävdar sina hundar har hybrid vigör, en styrka som kommer av att ha föräldrar av två olika raser. Avkomman av två olika raser sällan ärva genetiska defekter, eftersom blodslinjer är inte så nära som de av purebreds. Renrasiga hundar har ofta ärvda egenskaper som kan orsaka genetiska defekter. Till exempel, många retriever raser tenderar att ha grå starr eller epilepsi, många stora hundar har höftledsdysplasi, och många små hundar är benägna att tandproblem. Blandat-ras hundar ärver sällan dessa genetiska defekter, eftersom deras genetik är mer varierade. (Detta är för övrigt gäller alla blandad ras hundar, inte bara designer hundar eller hybrider.)

Nackdelarna

Den stora kon av designer hundar är priset. De flesta designer hundar kosta uppemot $ 700, medan många renrasiga hundar börjar på $ 250. (Naturligtvis blandade hundar är allmänt tillgängliga för adoption, vanligen till priser som fastställts av räddningsgrupper eller djurhem.)

Även om varje designer hund föds upp för specifika utseende och egenskaper, det finns en god chans att några eller alla av dem inte kommer att utvecklas hos avkomman. Blandning raser är chancy, eftersom resultatet inte är absolut. Även renrasiga hund avkomma kommer alltid mogna att se ut som moder hundar, kan hybrid avkomman verkar mer som en förälder än den andra, eller har en personlighet mer som en förälder än den andra. Så även om du kanske söker efter en liten Yorkipoo, kanske valpen växa upp och bli stor som en stor Yorkshire Terrier i stället för en Teacup pudel.

Så mycket som uppfödare av designer hundar hävdar att blanda två raser förbättrar avkomman allmänna hälsa, är denna presumtion diskutabelt. Även om många av valparna inte visar symptom på de recessiva genetiska dysfunktioner som vanligen ses i renrasiga hundar, många andra valpar gör. I själva verket kan en hybrid valp ha otur att ärva de värsta fysiska och temperament drag av båda föräldrarna.

Det finns inga garantier när du får en hund - purebred, hybrid, eller mutt.