Vad är en rät vinkel Cord?

December 3

En rätt vinkel sladd är en sladd med en plugg som ansluter sladden i 90 graders vinkel från pluggen. Denna typ av sladdar tar upp ett smalare utrymme än vanliga pluggar och styr sladden för att köra längs väggen eller enheten. Rätvinkliga sladdar kan också kallas rätvinkliga kablar, och kan ha rätt-end-kontakter i vardera änden av sladden. Rätvinkliga sladdar är generellt förlängningssladdar. Andra vanliga typer av rätvinkliga anslutna sladdar inkluderar Universal Serial Bus (USB) kablar, High Definition Multimedia Interface (HDMI) kablar, musikaliska kablar instrument och ljud- och videokablar.

Rätvinkliga sladdar kan skydda människor från skada samtidigt bidra till att vakta ansluten-in-enhet från oavsiktlig skada. Ofta är den bästa positionen för en sladd parallellt med väggen. Eftersom en rät vinkel sladd ansluts till kontakten i 90 graders vinkel, kommer den att köra parallellt med väggen mer naturligt än en strömkabel med en rak kontakt. En rätt vinkel sladd är ett populärt val för förlängningssladdar placerade bakom möbler eller i områden med hög gångtrafik.

Linor med rätvinklig kontakt används också för interna hårdvara komponentkablar, anslutande delar som hårddiskar och optiska enheter till moderkortet. En kontakt placerad i rät vinkel kan bidra till att göra plats för hårdvara kabelkontakter, även i trånga utrymmen där en vanlig kontakt inte passar. Rätvinkliga kablar kan hjälpa till att hålla datorfall kablar snyggt, minska problem med trassliga sladdar och stöta kabelkontakter.

Musiker använder ofta rätvinkliga sladdar att ansluta elektriska instrument såsom gitarrer och förstärkare. En rätt vinkel sladd ligger platt mot kroppen på en gitarr, parallell med ingångskontakten, som kan vara på framsidan eller sidan av den nedre delen av kroppen av den elektriska instrument. Den lägre profil i rätt vinkel sladden håller sladden ur vägen, vilket minskar risken att det skulle påverka med musikerns spel. När den används med en förstärkare, ger en rät vinkel sladd stickkontakthopsättningen närmare kroppen hos förstärkaren, vilket minskar chanserna att snubbla, stöta, eller YanKing som kan skada förstärkarens ingångar.

För raka sladdar som skulle gynnas av en 90-graders plugg, rätvinkliga adaptrar ändra raka sladdar i rätvinkliga sladdar. Dessa typer av adaptrar kontakten i enheten eller väggkontakt och ge en kontakt parallellt med pluggen. Rätvinkliga adaptrar för förlängningssladdar kan köpas på de flesta järnaffärer. Adaptrar för musikkablar finns online eller i butiker som säljer gitarrtillbehör.

  • När den används med en förstärkare, ger en rät vinkel sladd stickkontakthopsättningen närmare kroppen hos förstärkaren, vilket minskar chanserna att snubbla, stöta, eller YanKing som kan skada förstärkarens ingångar.
  • En rätt vinkel sladd kan användas för att ansluta en dators hårddisk till moderkortet.
  • Rätvinkliga sladdar används ofta för att ansluta elektriska instrument, inklusive elektriska gitarrer, förstärkare.