iOS 6 App utveckling: Multitasking, Bakgrundsbearbetning och Meddelanden

December 21

Även iOS inte har riktig multitasking, det har instant-on uppgift växling som minskar programstart och gör det lättare att fortsätta precis där du slutade. För vissa typer av program kan du också bearbeta händelser i bakgrunden. Sådana tillämpningar innefattar följande:

  • Ljud: Många appar spela upp ljud i bakgrunden.
  • Plats: Många apps processlokaliseringshändelser (information iOS skickar till din app om förändringar i plats) i bakgrunden.
  • VoIP: Många appar ger möjlighet för användaren att göra Voice over Internet Protocol samtal - att vända en vanlig internetuppkoppling till ett sätt att placera telefonsamtal.
  • Tidningar-Innehåll: kiosken appar nedladdning och processinnehållet i bakgrunden.
  • Extern-tillbehör: Vissa program fungerar med en hårdvarutillbehör som levererar uppdateringar.

iOS erbjuder också push-meddelanden för att ta emot varningar från dina fjärrservrar även när din app inte är igång, och lokala meddelanden som du kan använda i din app för att varna användare av schemalagda händelser och larm i bakgrunden (inga servrar krävs).

Du kan använda lokala anmälningar för att få en användares uppmärksamhet; till exempel, kan en förare navigering program som körs i bakgrunden använder lokala anmälningar att varna användaren när det är dags att göra en sväng. Ansökan kan också schemalägga leveransen av lokala anmälningar för ett framtida datum och tid och har dessa anmälningar levereras även om ansökan inte är igång.