Vad är en Skäggagam Vivarium?

December 20

En Skäggagam vivarium är en inhägnad som anses säker och bekväm för denna typ av husdjur ödla. Vivarium är oftast gjorda av glas, även om vissa har även trä på toppen och runt sidorna. En terrariet anses bättre för en skäggig drake än en metalltråd bur, eftersom tråden inte kan hålla värmen i inneslutningen, och det är också sannolikt att resultera i ödlan få sin näsa eller ben fastnat mellan stolpar i buren. En 15-gallon (ca 57 liter) vivarium är oftast bra för en ung skäggig drake, men vuxna behöver vanligtvis en 60-gallon (ca 227 liter) hem. Skäggiga drake vivarium kan bli dyrt, särskilt de större, men vissa människor sparar pengar genom att köpa en begagnad hölje eller bygga sin egen.

Reptile ägare har ett val mellan trä och glas vivarium. Trä anses mer hållbart än glas, eftersom det är mindre sannolikt att spricka med tiden. Detta material tenderar också att hålla i värme bättre, och kan reflektera ljus bättre än ett glas Skäggagam vivarium. Av detta skäl är det vanligen bäst att välja trä i kallare områden, som har den fördelen att tillåta lizard ägare att spara på uppvärmningskostnader. Å andra sidan, glas vivarium är typiskt bra för områden med varmt väder större delen av året.

Även trä vivarium har mycket glas, vilket är varför det är viktigt att tänka på hållbarheten hos detta material. Många av de högsta kvalitet skäggiga drake vivarium är tillverkade av härdat glas, som är svår att bryta. Dessutom, om det bryter, oftast slår den in trubbiga bitar istället för splittring i små, vassa skärvor. En annan funktion som både glas och trä vivarium bör ha minst två ventiler, som hindrar kapslingen blir för fuktigt för ödla. Slutligen kommer den typiska kvalitets Skäggagam vivarium med skjutdörrar så det är lätt att få varelsen och hans mat i och ut ur skåpet.

Poängen med en terrariet är att skapa ett ekosystem liknar reptil ursprungliga hem, vilket är Australien. Detta innebär kapslingen måste hållas torra och varma, men inte obehagligt varm. Till exempel bör inneslutningen typiskt hållas inom ett område från 78 ° Fahrenheit (ca 26 ° C) till 88 ° F (cirka 31 ° C). En Skäggagam vivarium som är för kallt kan leda till mag-frågor för reptil, ibland resulterar i allvarlig sjukdom som härrör från dess oförmåga att absorbera näringsämnen. Av detta skäl bör en god Skäggagam vivarium också ha tillräckligt med utrymme för åtminstone två lampor under vilka ödla kan sola när han är kall.