Hur kan jag förbättra köregenskaper?

July 31

Det finns ett antal faktorer som kan ändra ett fordons köregenskaper, och nästan alla av dem kan uppgraderas relativt enkelt. Roterande och balansera däcken ofta ger störst omedelbar förbättring i åkkomfort, och om fordonet drar fortfarande åt sidan efteråt, då det kräver en anpassning. Chocker och struts är en annan stor faktor i att låta bilen glida på vägen smidigt. Om ingen av dessa förbättringar drastiskt öka åkkomfort, så finns det en chans att fordonets ram skulle ha en svag lutning från en tidigare krock.

Den största faktorn som påverkar åkkomfort är däcken och hur de möter på vägen. På ett nytt fordon, bör hjulen vara perfekt linje och varje däck bör glida över trottoaren jämnt. Som förare färdas över ojämn terräng, sjunker lufttrycket naturligt och hjulen gynnar ena sidan en aning över en annan. Genom att rotera och balansera däcken, de kan stanna kvar i gott skick under mycket längre tid.

Om inriktningen är avstängd med ens en bråkdel på ett fordon, då det kommer att dra mot den sida av vägbanan vid måttliga hastigheter. Inte bara detta gör manövrera fordonet farligare, men den har också en dramatisk effekt på åkkomfort. Däcken kommer också bära ojämnt när en anpassning behövs. Så fort ett fordon har däcken balanseras för att förbättra rida kvalitet bör det tas för en fullständig anpassning. Det är också viktigt att notera att vissa fordon kräver en fyra hjulinställning, och kvaliteten på denna tjänst kan variera kraftigt mellan mekanik.

Fordon har chocker och struts att absorbera slitage av vardagsförhållanden körning. Stötar är gjorda av en kolv inne i ett rör som är fyllt med hydraulvätska. När fordonet påträffar ett gupp, förflyttar kolven genom fluiden, som ger resistens och saktar ner, vilket minskar knölen för människorna i fordonet. En amatör kan skadas allvarligt försöka förändra de chocker själv. En uppgradering på detta område kan ofta ge ökad stabilitet och högre åkkomfort.

I sällsynta fall, kommer alla ovanstående uppgraderingar inte ha en betydande inverkan på åkkomfort. Detta indikerar vanligtvis strukturell skada på fordonet, och under det att anpassningen kan justeras för att kompensera för detta problem, kommer det aldrig att bli perfekt. Många regioner anser en förlist fordon en total förlust efter en allvarlig kollision av denna anledning, och konsumenter som söker utmärkt åkkomfort bör undvika dessa typer av bilar. Medan de kan repareras då och då, oftast är de inte.

  • Roterande och balanserings däck kan omedelbart förbättra åkkomfort.
  • Renoverade bilar som har förstörda bör undvikas av dem som letar efter en mjuk gång.
  • Roterande och balanserings däck kan bidra till att förbättra det sätt ditt fordon körs.