Hur väljer jag det bästa Kultivator?

June 23

En kultivator är ett verktyg som är ansluten till en gård trailer och utformad för att rippa i smutsen för att lossa upp för odling. Olika subsoilers har olika ripping djup som bestämmer hur djupt in i smutsen verktygen kan nå. Detta verktyg måste vara ansluten till en släpvagn, så storleken på verktyget är viktigt; subsoilers som är för stora för släpvagnen kan vara svåra att flytta. Tillsammans med rippning djup, kommer mängden tryck här verktyget kan ansöka avgöra hur bra det kan slita upp hård smuts. Detta verktyg kommer att bryta efter långvarig användning, men en kultivator med utbytbara blad kan hålla en från att behöva köpa en helt ny enhet och sålunda kan vara mindre kostsamt att driva.

Rippa djupet beskriver hur djupt ner i marken en kultivator kan tränga, och ägaren bör välja en med en krusning djup som är rätt för hans eller hennes syften. De grödor som odlas och groundâ € s nuvarande skick kan avgöra om en djup eller grunt verktyg krävs. Om jordbrukaren tenderar grödor med grunda rötter, så kan det finnas något behov av en djupare verktyg, medan grödor med längre rötter och hårdare marken kan kräva en djupare krusning djup.

En kultivator verktyget är anslutet till en trailer, och släpet drar det genom smutsen. En längre verktyg vanligtvis kommer att fungera bättre med stora släpvagnar som kan dra en sådan tung enhet, medan en kortare en kan vara bättre för en mindre släpvagn. En annan faktor är hur mycket mark användaren måste slita upp på en gång. En längre enhet tenderar att kosta mer, och det kanske inte är värt det om det bara finns en liten mängd mark.

Hård mark kan vara svårt att slita in och rippa djupet är inte tillräckligt för att garantera en effektiv rippning. En annan aspekt användaren bör titta på är det tryck som tillämpas av kultivator. Högre tryck betyder att verktyget kommer att bli bättre på hård smuts, men det ökar också kostnaden.

En kultivator inte en livstid verktyg, och en majoritet av enheterna kommer så småningom bryta efter långvarig användning. Om kultivator kommer med utbytbara blad, då användaren kommer bara behöver köpa en ny klinga istället för en helt ny enhet. Detta är mer vanligt med längre enheter, speciellt eftersom de tenderar att ha mer än ett blad, men mindre enheter också kan byggas på detta sätt.