Kreditbetyg företagsobligationer

July 30

En hel industri ägnas åt kreditvärderingsföretag genom sin finansiella styrka. De vanligaste betyg kommer från Moodys och Standard & Poors, men andra kreditvärderingstjänster finns, såsom Fitch Ratings, Dominion, och AM Best.

Din mäklare prenumererar säkert att åtminstone två av dessa tjänster och kommer gärna dela betyg med dig.

Vad gör obligations kreditkvalitet betyg detta?

De högsta betyg - Moodys Aaa och Standard & Poors AAA - är den säkraste av säkert bland företagsobligationer, och dessa betyg ges till några företag. Om du lånar ut pengar till en av dessa stellar företag, bör du förväntar dig i gengäld en ränta endast måttligt högre än statsobligationer (även om S & P under 2011 nedgraderade statsobligationer till ett "rent" AA-rating).

När du kommer från dessa femstjärniga företag ner för stegen, kan du förvänta dig högre ränta för att kompensera dig för en skönare risk. Denna tabell visar hur Moodys, Standard and Poors och Fitch definierar obligations kreditkvalitet betyg.

Bond kreditkvalitet betyg
Credit Risk Moodys Standard & Poors Fitch
Investment grade
Tip-top kvalitet Aaa AAA AAA
Högsta kvalitet Aa AA AA
Nära-premium kvalitet EN EN EN
Take-home-till-mamma kvalitet Baa BBB BBB
Inte investment grade
Borderline ful Ba BB BB
Ugly B B B
Definitivt inte alla-ta-hem-till-mamma kvalitet Caa CCC CCC
Du ska vara mycket tur att få dina pengar tillbaka Ca CC CC
Räntebetalningarna har stoppats eller konkurs pågår C D C
Redan i standard C D D

Om du ska investera i enskilda obligationer blir diversifiering genom att äga flera obligationer viktigare när du går ner på kvalitetsstegen. Risken för fallissemang är mycket större där nere, så att du skulle vara väldigt dumt att ha alla dina ägg i en korg betygsatt Caa eller CCC. (Förval i bond-talk innebär att du bjuder adjö till din huvudman -. Eller åtminstone en bra bit av den)

Tänk på att en risk som för företagsobligationer är att de får inplaceras, även om de aldrig standard. Säg en obligation har fått betyget A av Moodys. Om Moodys blir lynnig och senare skattesatser som obligationen en Baa, kommer marknaden reagerar ogynnsamt. Chansen finns, i ett sådant fall, att värdet på din obligation kommer att sjunka.

Naturligtvis är det tvärtom, liksom. Om du köper en Baa obligation och det plötsligt blir en En obligation, kommer du att sitta ganska. Om du vill hålla din obligation till förfall är sådana nedgraderingar och uppgraderingar kommer inte spela någon roll mycket. Men om du bestämmer dig för att sälja din obligation kan de roll mycket.

Diversifiering dina obligationer inte bara av företaget, men också genom att industrin är en mycket bra idé. Om, säg, kraftindustrin upplever en stor omvälvning, är graden av både nedgraderingar och standard noga med att stiga. I ett sådant fall skulle du vara bättre att inte ha alla allmännyttiga obligationer.

Ett av de senaste fluga i världen av medel, särskilt börshandlade fonder, är att compartmentalize obligationer hur lagren har compartmentalized i olika industrisektorer. Du kan nu, för första gången, köpa en fond som tillåter dig att investera i obligationer utgivna av bara vissa typer av företag, oavsett om de är finansiella företag, allmännyttiga företag, eller industrisektorn av företagens ekonomi. Dålig idé. Styra klart.

Vilka är riskerna för fallissemang?

Hur ofta har standard inträffa?

Enligt uppgifter från Standard & Poors för åren 1981-2010, oddsen för en företagsobligation kreditbetyg AAA eller AA försumliga var ganska liten: mindre än 1 procent över en period på 20 år. Av alla företagsobligationer, är bara några få utvalda med tanke dessa härligt höga betyg.

Flytta ner för stegen, som du förväntar dig, standardnummer hoppa. Bonds rankade En fallerat vid en hastighet av ca 5 procent över 20 år. Bland BBB: obligationer, gick mer än 20 procent magen upp inom två decennier.

Vid tiden du komma ner till CCC obligationer, graden av standard var över hälften inom två decennier. Naturligtvis kan dessa variera kraftigt med ekonomiska villkor.

I själva verket har de satser av standard under det senaste decenniet eller två varit mycket högre än tidigare decennier, till stor del ett resultat av bostadsmarknaden kraschen och den efterföljande kredit bysten, vilket ledde till att 265 företagskonkurser under 2009 - det största antalet sedan den stora depressionen.

Utfallet representerade ett enda år takten på betalningsinställelser 0,32 procent för investment grade obligationer (högre kvalitet obligationer, som bedöms av kreditvärderingsinstituten) och 9,45 procent för spekulativa-grade. Bland de defaulters i det tufft år för företagsobligationer var Ford Motor Co., General Motors, Readers Digest, Red Roof Inns, och The Great Atlantic & Pacific Tea Co.

Året innan röran av 2009 var inte vackert heller. Några 126 företag gick under 2008, bland annat Lehman Brothers, den fjärde största investmentbank hus i Amerika, med mer än 600 miljarder i tillgångar. Tros vara "too big to fail" Lehman kollapsade i några veckor - den största konkursen i historien. Lehman s obligationsinnehavare förlorat mer än 80 procent av sitt sparande.