Vad bör jag veta om Connecticut?

January 12

Connecticut är en av de femtio stater som utgör USA och en av de sex New England i nordöstra delen av landet, tillsammans med Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island och Vermont. Det gränsar i väster av New York, i norr av Massachusetts, i söder av Long Island Sound, och i öster av Rhode Island. Hartford är huvudstad och tredje största stad. Andra viktiga städer i Connecticut är Bridgeport, New Haven, Stamford, och Waterbury.

Connecticut är den 48: e av de 50 staterna efter storlek med en yta på 4,844.80 kvadrat miles (12,547,97 kvadratkilometer), men rankas 29 i befolkning med 3.405.565 i folkräkningen 2000. Det är femte bland stater i befolkningstäthet. De tidigaste invånarna i Connecticut var, först, Paleo-indianerna, omkring 10.000 år sedan. Dessa följdes av indianer i Algonquian språkgruppen inklusive Pequot, den Nipmuc och Mohegan, från vars ord Quinnehtukqut betyder "Long River Place" eller "Bredvid den långa Tidal River" statsnamnet uppstått.

De första européerna kom att upprätta handelsstationer i Connecticut, med de första bosättarna anländer från Massachusetts Bay-kolonin i mitten av 1630-talet. Dessa nybyggare fogade med New Haven Colony 1665, och under dessa tidiga tider, relationer med indianerna var i allmänhet bra. Statens tillverkningen under det amerikanska frihetskriget fick det smeknamnet av "Provision staten."

Nathan Hale, den statliga hjälten, var en Connecticut spion som fångades och hängdes av britterna, enligt uppgift slutar sitt liv med den numera berömda frasen: ". Jag beklagar bara att jag har, men ett liv att förlora för mitt land" The Connecticut Kompromiss på konstitutionella regeln 1787 var nyckeln för att säkra den historiska överenskommelsen som förfalskat Förenta staterna. En annan smeknamn för Connecticut är "statliga konstitutionen."

Connecticut anslöt sig till unionen den 9 januari 1788 till den femte av de ursprungliga tretton stater göra det. Det korrekta namnet för bosatt i Connecticut är en Connecticuter. Staten motto Connecticut är Qui transtulit SustiNet, vilket betyder "Han som transplanterade fortfarande upprätt." Mottot visas på de statliga armar, som visar tre vinrankor, bär frukt. På det statliga flagga är armarna återges på ett blått fält med en guld- gräns. Andra statsemblem inkluderar följande:

  • Connecticut är hem för Yale University.
  • Den bönsyrsa är tillståndet insekt av Connecticut.