Vad bör jag tänka när man köper Videoredigering programvara?

January 18

Computer videoredigering, som ibland kallas digital videoredigering av proffs eller hemma videoredigering när det kommer till hobby, kan vara ett mycket spännande område av intresse. För att komma igång, kommer en person måste välja vilka videoredigeringsprogram paket de vill använda. Detta är en av de viktigaste valen en digital videoredigerare kan göra, som video redigeringsprogram är det viktigaste verktyget när det kommer till datorredigering. Men vad ska en person tänka på när man köper videoredigeringsprogram? Följande är några områden som bör beaktas innan de köper videoredigeringsprogram för att säkerställa att rätt program väljs.

Först bör den presumtive köparen överväga hennes skicklighetsnivå - både idag och i framtiden. De som inte är kunnig med videoredigeringsprogram bör överväga att köpa programvara som är enkel att använda (användarvänligt). Användarvänlig videoredigeringsprogram, är dock ibland inte lika kraftfullt som andra videoredigeringsprogram.

Den presumtive köparen bör också överväga hur mycket extra arbete hon är villig att sätta in för att lära sig den nya mjukvaran redigeringspaket. Om hon är villig att köpa ytterligare böcker och spendera timmar att lära sig programmet, sedan en mer kraftfull men mindre användarvänlig mjukvara kan övervägas. Den presumtive köparen skicklighet nivå kontra användarvänlighet av programvaran är en av de viktigaste aspekterna att tänka på när man köper videoredigeringsprogram, som en bit av videoredigeringsprogram som är för svårt för köparen att använda kommer helt enkelt att samla virtuella damm när den inte används.

För det andra bör den presumtive köparen överväga vad formatera filmer hon att redigera kommer att vara i. Inte varje videoredigerings programpaket kommer att redigera varje filtyp, så potentiella köpare bör kontrollera att se till att den filtyp hon oftast använder stöds av redigeringsprogram.

För det tredje bör den presumtive köparen överväga vilket format hon vill spara videor. I likhet med andra punkten, inte alla programpaket videoredigering sparar sina filer i varje videoformat. Till exempel, om den presumtive köparen vill göra ett stort antal filmer i 3GP-format för hennes mobiltelefon, ska hon se till att hennes videoredigeringsprogram kan spara filer i 3GP. Eftersom video formatkonverterare är relativt vanliga, det är inte så mycket av ett problem som vissa andra aspekter - men det är fortfarande något som bör övervägas innan investering.

För det fjärde bör den presumtive köparen vet det allmänna prisklass hon är villig att spendera. Professionell nivå videoredigeringsprogram kan kosta tusentals dollar, medan hemmaanvändarversioner kosta en bråkdel av detta. Hem användar versioner är oftast skalas ned, och har färre funktioner än sina professionell nivå motsvarigheter. Medan de ytterligare funktioner i professionell nivå videoredigeringsprogram är intressanta, de borde inte ens beaktas om de är betydligt ur den presumtive köparen s prisklass.

Femte bör den presumtive köparen överväga förmågor redigeringsprogram i termer av vad hon vill göra med det. Har programvaran har förmågan att skapa specialeffekter som blå / grön skärm? Kan färgbalansen lätt förändras? Finns det ett stort antal övergångar? Kan plug-in program sättas för att göra programmet mer kraftfull? Vilka ytterligare aspekter kommer att behövas, och vad kan ignoreras? Dessa frågor kan vara svårt att svara för nya användare, men den allmänna tumregel är de fler alternativ, desto bättre.

Sjätte, behöver den presumtive köparen att veta om kraven mjukvaru matchar deras nuvarande dator. Med andra ord, gör den presumtive köparen nuvarande dator har tillräckligt med RAM, processorkraft, hårddiskutrymme, och rätt operativsystem så att redigeringsprogrammet kan köras? Om den presumtive köparen nuvarande dator inte kan köra programmet och hon är inte villig att uppgradera hennes system, då programmet inte bör köpas.

Sjunde, bör den presumtive köparen ta reda på om företaget som tillverkar programvaran ordentligt stöder det. Har företaget snabbt producera programfixar för buggar som finns i mjukvaran? Finns det något sätt att få teknisk support om den presumtive köparen har en fråga?

Alla de tidigare nämnda aspekter är viktiga att tänka på när man köper video programvara. Fortfarande finns det ytterligare saker en framtida videoredigerare kan försöka. Till exempel, de flesta människor inte inser att många operativsystem redan har gratis videoredigeringsprogram installerat på dem. Windows XP och många versioner av Windows Vista kommer med ett videoredigeringsprogram Windows Movie Maker. Vad bra, det finns många gratisprogram videoredigering program tillgängliga. Slutligen, skaparna av de flesta stora detaljhandels videoredigering program erbjuder gratis prövningar eller genomgångar av sina program på sina webbplatser.

  • Professionell videoredigering programvara kan drastiskt förbättra utseendet och känslan av filmen i vissa fall, men det är onödigt för hem filmer.
  • Den blivande videoredigeringsprogram köparen bör överväga sin skicklighetsnivå - både idag och i framtiden.