Vad är Raspberry Torte?

June 30

En hallon torte är en tät kaka liknande dessert som görs med liten eller ingen mjöl, i de flesta fall. Tortes sitt ursprung i Tyskland, och traditionella recept kräver jordnötsmjöl som den primära bindnings ingrediensen. När hallon läggs, oftast till fyllningen blir dessert en hallon torte. Moderna kockar använda termen "torte" lösare än de tyska föregångare, som vanligen att tillämpa den på ett brett spektrum av fina eller särskilt rika desserter. Som sådan, vad en hallon torte egentligen är kan variera enormt från bageriet till bageriet.

Enligt traditionella recept, är ett hallon torte en mutter baserad tårta med hallonsmak vävd i. Det är oftast gjord med måltid från mald mandel eller hasselnötter. Denna måltid läggs till ägg, smör, mjölk och socker för att skapa en smet, som sedan hälls i grunda runda pannor och bakat. Hallon är antingen läggs till i mitten av dessert eller användas som garnering på toppen.

Det finns två huvudsakliga sätt att göra en raspberry torte. Först kan hällas smeten i en grund fjäder form pan och används som något av en skorpa. Beroende på hur våt smeten är, kan den pressas mot kastrullväggarna mycket som en pajskalet skulle vara. Ovanpå denna skorpa, kockar häll en hallonkompott som fungerar som huvud fyllning, som påminner om en hallon tårta. När bakat dock kakan pan sidor tas bort, och torte ser mer ut som en öppen tårta.

Fyllningen som används i denna typ av torte är ofta en kombination av hallon, socker och ett bindemedel som smör. Matlagning med hallon är oftast lätt, men frukten måste innesluten i någon form av vätska för att korrekt inställd under gräddningen. Lägga råa bär ensam ofta leder till uttorkning och brännhet.

En andra metod innebär ett våtare smet som bakas i tunna rundor. Dessa rundor är utformade för att staplas ovanpå varandra för att bilda en längre, mer omfattande efterrätt. Denna sorts torte blir en hallon torte när kockar lägger hallonfyllning eller hallonsylt till lagret mellan omgångarna.

I Centraleuropa, särskilt Tyskland och Österrike finns det ett antal stränga berry torte recept. På andra håll har emellertid titeln blivit något amorft. Kockar kommer ofta använda "raspberry torte" beteckning för att beskriva något speciellt tät eller rika hallon tårta.

Bara samma, desserter slå torte namnet brukar dela vissa likheter trots deras olika sammansättningar. De är nästan alltid frostat, exempelvis, vanligen med en hård glasyr eller sockerglasyr för att skapa ett enhetligt, slätt utseende. Det är vanligt att dekorera toppen med intrikata socker gitter eller motiv, och att använda frukt som är antingen färska eller kanderad som garnering.

Tortes är nästan alltid mycket tät, liksom. Detta innebär ofta att de har mindre mjöl än traditionella tårta recept. Ibland densiteten skyldig endast till extra smör i receptet, dock eller extra lager läggs på. Hallon är nästan alltid med på både insidan och överst på dessert.

  • Vilken hallon torte egentligen är kan variera enormt från bageriet till bageriet.
  • Hallonsylt kan användas som ingrediens i vissa tortes.