Vad är Craigslist?

December 22

Craigslist är en skapelse av Craig Newmark, och har blivit en av de mest populära webbplatser på Internet. Startade i San Francisco 1995, är det kanske den ultimata platsen för klassificerade listor. Det erbjuder platsannonser, personliga annonser, annonser för bilar, husdjur, hem leveranser och en uppsjö av andra val. Webbplatsen är byggd kring samhällen, och Craigslist erbjuder nu platser i hundratals städer och många länder över hela världen. Finansiell information om ideell företaget inte avslöjas, men affärs experter tror platsen är värt över $ 10.000.000 $ (USD).

För det mesta, är fri att skicka och läsa annonser på craigslist. Intäkter genereras av människor utstationering jobbannonser på betydligt lägre marknadsränta. För att posta en annons i avsnittet "spelningar" av efterlysningsannonser är gratis. Craigslist inte posta banners annonser, utan föredrar att tjäna pengar bara genom platsannons intäkter.

Den sänkt skattesats för utstationering vill annonser har gjort platsen en ökända nagel i ögat på mer traditionella företag som erbjuder annonser. Tidningar, i synnerhet, har attackecraigslist vid ett flertal tillfällen för att posta reklam som kan tolkas som stöd för olaglig verksamhet. Sektioner som säljer valpar, till exempel, var en del av en process som tyder Craigslist stöder olagligt valp fabriker eller försäljning av förbjudna raser. San Francisco Chronicle stämde platsen av denna anledning, men kostymen avslogs.

Det är sant att Craigslist gör allvar skurna konkurrenskraftiga tidningar genom sina annonser. Detta gäller särskilt för andra ändamål än jobb annonser. En person som vill sälja en soffa, en bil, eller hyra egendom, sparar en massa pengar genom att lista på det på webbplatsen i stället för i en tidning. I själva verket, de betalar inga pengar för detta, medan de skulle betala ganska lite att en stor stad tidning.

De som använder Craigslist, som rapporterar över 30 miljarder sidvisningar per månad, har lärt sig att vara försiktig reklam som skickats dit. Medan de flesta jobbannonser är legitima, personliga annonser, bostadsuthyrning, och för säljannonser kan vara phonies, tänkt att samla människors personliga information eller lura dem i fara. Jobb i spelningar avsnitt är ofta "arbeta gratis" möjligheter, eller bedrägerier reklam stora jobb om man kommer att ta en kurs eller betala en avgift för platsannonser. Det är rimligt att använda Craigslist med stor försiktighet, och vissa områden av platserna är reserverade för enbart vuxna. Personer som använder begränsade områden måste först registrera dig, och olämpliga inlägg kan flaggas av andra tittare.

Brist på återhållsamhet på inlägg är kanske den främsta anledningen till detta Internet jätte kritis. Det finns för närvarande endast ca 30 craigslist anställda och moderera de mer än 50 miljoner annonser postat varje månad skulle vara en mycket betydande åtagande. Detta skulle inte ens inkludera moderera alla inlägg som genereras av användarna. Många användare tar på sig att flagga inlägg, eller att skriva kommentarer på andra inlägg som verkar missbruka det fria utbytet erbjuds av webbplatsen.

Viss försiktighet bör iakttas vid användning av Craigslist eftersom ingen måtta finns på webbplatsen. Du bör vara försiktig om att ge ut personlig information som telefonnummer eller adresser. Om du besvarar ett personligt annons och ordna ett möte, gör det på en offentlig plats. Om du planerar att svara på en "till salu" ad, gå med flera personer för att plocka upp eller visa objekt till salu. Om en platsannons ber om en meritförteckning, inte innehåller personlig information tills du kontrollera företagets existens. Undvik "för bra för att vara sant" annonser, eftersom de oftast är.

Med försiktighet, kan Craigslist vara en utmärkt plats för att söka jobb eller för att hitta precis vad som helst. Det har många forum för personer som söker information om nya städer de kan besöka eller flyttar till. Vissa användare ägna tid till "vakthund" bloggar så att andra användare kan kolla in fordringarna av annonser innan de svara på dem.

  • Craig Newmark är skaparen av Craigslist.
  • Craigslist startades i San Francisco 1995.
  • Bilar kan erbjudas till försäljning på Craigslist.
  • Husdjur kan erbjudas till försäljning via Craigslist.
  • Heminredning kan vara noterade på Craigslist.
  • Hyres listor kan vara med på Craigslist.
  • Sysselsättningsmöjligheter kan vara tillgängliga via Craigslist.
  • Många människor använder Craigslist istället för att läsa platsannonser i tidningen.