Var Place Beskrivande fraser

December 22

Engelska doesnâ € t har så många ordformer för dig att memorera så många andra moderna språk har. Men engelska högtalare måste vara försiktig om ordföljd. De flesta människor gör allt rätt med substantiv och verb, men beskrivningarna är en annan sak. Placera en beskrivning på fel plats kan helt förstöra din mening.

Kan du se vad? € s fel med denna mening?

Lulu satte en ring i hennes piercade näsan att hon hade köpt förra veckan.

De beskriver ord som hon hade köpt i förra veckan följer ordet näsan. Det sätt meningen är nu, att hon hade köpte förra veckan beskriver näsan. Internet säljer massor av ovanliga poster, men inte näsor (ännu), men en webbadress för plastikkirurger som erbjuder rabatt näsa jobb är ute någonstans.

Herea € s korrigeringen:

I hennes piercade näsan satte Lulu en ring som hon hade köpt i förra veckan.

Nu när hon hade köpt i förra veckan följer ring, som Lulu verkligen köpte förra veckan.

Om du stöter på en felplacerad beskrivning i ditt skrivande (eller på ett prov), vara säker på att din revision doesnâ € t skapa ytterligare fel. Herea € s ett exempel på en felaktig revision, arbetar fortfarande från meningen om Lulua € s näsa:

Lulu satte en ring som hon hade köpt i förra veckan i hennes borrat näsa.

I denna version Lulua € s shoppa skedde inne i hennes näsa, vilket är ganska stor, men inte tillräckligt rymliga för en smycken butik. Varför? För i hennes piercade näsan berättar var något hände. Meningen har två verb, sätta och hade köpt. Beskrivningen beskriver den närmaste handling, som i den defekta revideringen är hade köpt. I den sanna korrigering, i hennes genomborrade näsa är i början av meningen, närmare sätta än att hade köpt.

Den beskrivning som hon köpte förra veckan är ett adjektiv klausul. Den beskriver substantivet ringen.

Herea € s en annan beskrivning som vandrade för långt hemifrån:

Lulu köpte också en genuin, 1950-modellen, fluorescerande rosa rock-hoop med ett kreditkort.

Enligt nyhetsrapporter har småbarn och hundar fått kreditkort program, men plastleksaker havenâ € t erbjudits kredit. Ändå meningen säger att hula-hoop kommer med ett kreditkort. Hur fixar det? Flytta beskrivning:

Med ett kreditkort Lulu köpte också en genuin, 1950-modellen, fluorescerande rosa hula-hoop.

Beviljade, de flesta människor kan räkna ut innebörden av den felaktiga meningen, även när beskrivningen är på fel plats. Logic är en mäktig kraft. Men chanserna är din läsare eller lyssnare pausar en stund att reda ut vad du € ve sagt. Nästa par meningar kan vara en washout eftersom din publik är distraherad.

Regeln om beskrivning placering är enkel: Placera beskrivningen så nära som möjligt till det ord som den beskriver.

Kanske för professorer är trött på att flytta beskrivningar runt i studentuppsatser, college inträdesprov (SAT eller ACT) fråga dig noggrant om detta ämne.

Kan du avgöra vilken mening är korrekt?

A. Roger satte papperet i fickan med atomhemligheter skrivna på det.

B. Roger satte papperet med atomhemligheter skrivna på den i fickan.

Svar: Mening B är korrekt eftersom papperet har atom hemligheter skrivna på det, inte i fickan.