Återställa teckenformatering i ett makro

September 4

En av de saker som de flesta människor använder makron för är att göra processen kort med formatering. Det tar ett tag att ställa in makron för att hantera formatering, men det sparar tid i det långa loppet om du har ett dokument i valfri längd alls.

Ordet ger många olika kommandon och funktioner som påverkar teckenformatering. En av dessa kommandon orsakar teckenformatering av ett urval text som ska ställas in som standard för din punkt. Detta är syntaxen för återställningsmetod, som används om du programmerar i VBA:

Selection.Font.Reset

Som ni ser, det finns inte mycket att detta kommando. Det snabbt och enkelt återställer teckenformatering. Detta makro kod motsvarar att trycka Ctrl + Mellanslag för att återställa teckenformatering manuellt.

WordTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Word utbildning. (Microsoft Word är det mest populära ordbehandlingsprogram i världen.) Detta tips (12326) gäller Microsoft Word 2007 och 2010. Du kan hitta en version av detta tips för den äldre menygränssnittet Word här: Återställa teckenformatering i en Makro.