Vad är "Hood?

January 25

En "huv, även känd som en ghetto, är ett specifikt område där människor som delar en liknande etnisk eller rasmässig bakgrund bor. Ordet "" hood "är i huvudsak slang alternativ för stadsdel, även om det har kommit att betyda mycket mer. Till exempel "'hood" tar nu emot ett fattigt område som är inom ramarna för ett stadsområde. Däremot är fattiga områden på landsbygden ofta kallad getton som landsbygden snarare än "huvor. Traditionellt avses ordet "hood till områden där majoritetsbefolkningen var African American. I områden där många spansktalande invandrare har bosatt sig, är de områden som ofta kallas barrios, det spanska ordet för stadsdel.

"Den" hood "är en term som ofta används av rapparna att hänvisa till sin födelseort eller till en plats där de har bott en stor del av deras liv. I rap låtar, är denna plats ofta förknippas med fattigdom och kriminalitet, även om det inte alltid är fallet i verkligheten. Människor som växte upp i 'hood some ogillar "utomstående" som använder termen för att hänvisa till samma kvarter. På något sätt, ordet "" hood "förmedlar en känsla av broderskap reserverad för dem som faktiskt upplevt platsen och samhället. I vissa områden, är ordet "'hood" politiskt inkorrekt term tros ha elitistiska eller rasistiska förtecken.

Om vi ​​ska tro låtar, är "hood ett område där" gangsta kultur "är i högsta grad levande, och där den organiserade brottsligheten, narkotikahandeln, och korrupta poliser är sedvanliga. Den "hood är inte en plats där du vill vara, men en plats du kan vara stolt över att fly från. Rappare använder ofta ordet "hood som ett sätt att föra tillbaka minnen av ett svårt förflutet som länge har övervunnits. Boyz n the Hood är en 1991 film som ofta nämns som ett exempel på" kulturellt betydande "konst. Filmen utforskar livet för flera unga män som bor i South Central Los Angeles, ett område känt för sin höga kriminalitet nivå. Några andra platser som ofta kallas "den" hood "är Brooklyn och South Bronx, delar av Houston och Philadelphia (Philly).

  • Fattigdom är ett kännetecken för 'hood.
  • Barn som växer upp i i 'hood normalt inte har tillgång till mat.
  • Rappare ibland referera till "hood" som den plats de växte upp.
  • Extra polispatruller kan tilldelas "huvar.
  • Getton i tätort kallas ofta "huvor.