Vad är index fonder?

January 22

Index fonder är aktiemarknaden investera verktyg som syftar till att matcha avkastning av en viss grupp av bestånd, som kallas ett index. Index fonder äger endast de lager som utgör motsvarande index, och de bär lägre årliga kostnader än andra typer av fonder. Fonden äger bestånd i förhållande till vikten av varje lager till index. Olika index spåra vanligtvis en viss rörelsegren på aktiemarknaden, såsom finansiella institutioner eller EU-baserade företag. Vissa index spåra en stor del av marknaden, såsom de 500 största bolagen, eller ens marknaden som helhet.

En fond är en samling av bestånd som fonden äger. En investering hus sätter upp fond- och säljer andelar i fonden till enskilda investerare. Placeringsfonder förenkla knepig att investera i en diversifierad samling av lager för enskilda investerare. Hellre än att försöka köpa dussintals bestånd att diversifiera en investeringsportfölj, kan en enskild investerare att investera i en fond som redan är diversifierad.

Fonden ledarstil skiljer index fonder från förvaltade fonder. Ett hanterat aktiefond bygger på en fondförvaltare eller aktieurval för att bestämma vilka bestånd att äga och i vilken förhållandet att äga dem. Fonden följer sin ursprungliga målet sektor, men fondförvaltaren har en hel del spelrum i valet av lager och förhållandet bestånden. Fondförvaltaren kan försöka tidsmarknadskorrigeringar, flytta fondens tillgångar till och från kontanter.

En indexfond, under tiden, inte förvaltas aktivt. Istället eftersom fonden endast äger aktier som motsvarar det index den försöker spåra, index fondförvaltare behöver inte göra val om vilka bestånd att äga och i vilken konfiguration. Ett index fond har en betydligt lägre förvaltningskostnad än en förvaltad fond eftersom den inte betalar fondförvaltare att aktivt förvalta fonden, och indexfond passerar de lägre kostnader för de investerare som äger fonden. Managed fonder köper och säljer aktier betydligt oftare än index fonder, vilket innebär att aktivt förvaltade fonder ådra fler transaktionskostnader än index fonder. Av dessa skäl, ibland ett index fond kallas "passiv" investera.

I sin bok, Common Sense om placeringsfonder, John Bogle, grundare av Vanguard Group, presenterar en fördjupad analys på idén om index fonder. Investerare anser Bogle "pappa" av indexfonder, och Vanguard har erbjudit index fonder till sina investerare sedan 1974 grundande. Dessa dagar, många olika investmentbolag erbjuda minst några index fonder. Fonder som spårar S & P 500-indexet, som är ett index som representerar de 500 största aktierna på den amerikanska aktiemarknaden, är vanliga index fonder. Index ibland ta bort och lägga vissa bestånd, vilket innebär att index fond måste följa efter, men sådana förändringar är sällsynta.

  • Index fonder äger endast de lager som utgör motsvarande index, och de bär lägre årliga kostnader än andra typer av fonder.