Vilka är de olika typerna av Brandman Tools?

January 28

Brandmän kan använda sig av en mängd olika verktyg och utrustning i färd med att släcka bränder, tillhandahåller räddningstjänsten, och utför sina andra arbetsuppgifter. De olika typerna av brandman verktyg och utrustning kan grupperas i allmänna kategorier såsom personlig skyddsutrustning (PPE), handverktyg, olika typer av elektronik, och naturligtvis tankbil, stege, brandslangar och andra redskap som behövs för att slåss bränder. Brandman utrustning avsedd att öka säkerheten för varje enskild brandman ingår bunker redskap, ansiktsmasker, och andningsapparater. Några vanliga handverktyg inkluderar olika typer av axlar för att bryta igenom väggar, hydrauliska fräsar för att rädda människor från fordon, ficklampor för att se i mörka byggnader och andra liknande redskap. Vanliga elektroniska brandman verktyg inkluderar värmekameror, komradio, och olika typer av akut medicinsk service utrustning.

Eftersom brandmän utbildas för att rädda människor från en rad olika omständigheter, bekämpa bränder, och ge olika räddningstjänster, kan de kräva ett brett utbud av olika verktyg. En av de mer vanliga brandman handverktyg är upptagningshuvudet yxa, fast platt-head axlar är också vanliga. Dessa verktyg kan användas för att bryta igenom fönster och dörrar, eller att öppna upp väggar i brinnande byggnader. Pike stolpar är en annan typ av handverktyg som används för att bryta igenom väggar och tak, och Halligan barer används vanligtvis för att komma åt låsta byggnader eller rum. Hydrauliska fräsar, spridare, och baggar är brandman verktyg som används för att rädda människor från förlista fordon och andra farliga situationer.

Några av de vanligaste brandman verktyg är de artiklar som är nödvändiga för att faktiskt slåss bränder. Dessa verktyg inkluderar bärbara brandsläckare, brandslangar och andra liknande redskap. Brandmän vanligtvis också har en mängd olika adaptrar och annan sanitär utrustning som kan användas för att fästa slangar till stigrör och andra på plats vattenkällor. Ett verktyg som kallas en vatten tjuv används för att dela en vattenlinje ut i flera oberoende mindre.

Många brandman verktyg är elektroniska, inklusive kommunikations- och övervakningsanordningar. Brandmän bär vanligtvis två-vägs radio att upprätthålla kommunikationen, och ansiktsmasker ofta har inbyggda radioapparater också. En annan högteknologisk verktyg används ibland av brandmän är en värmekamera, som kan upptäcka bränder genom väggar eller rök. Dessa kameror kan också användas för att lokalisera människor som är i behov av räddning, eftersom deras värmesignaturer tenderar att vara annorlunda än det omgivande området. Brandmän använder ofta medicintekniska produkter, inklusive hjärtmonitorer, defibrillatorer, och annan elektronik när den tillhandahåller räddningstjänsten.

En annan viktig typ av brandman växel kollektivt kallas personlig skyddsutrustning. Strukturella växlar eller bunker redskap, inkluderar till exempel flamskyddade huvar, isolerade jackor och byxor, hjälmar, ansiktsmasker och andra skydds objekt. Denna utrustning är typiskt resistent mot både höga temperaturer och vatten. Ett annat verktyg som hör till denna kategori är tryckluftsapparat (SCBA), vilket kan låta en brandman att andas i en rökfylld byggnad.

  • Brandslangar används för att strids bränder.
  • En hydraulisk plattform kan användas för att nå bränder som är för höga för att nå från marken.
  • Brandmän använder olika verktyg när slåss bränder.
  • Ansiktsmasker är viktiga brandman verktyg.