Vad är Fyllda aubergine?

July 21

En uppstoppad aubergine är en urholkad aubergine fylld med grönsaker och kryddor, vanligtvis toppad med ost. Auberginen kokas, ingredienserna ibland stekt, och den slutliga fyllda skålen bakas att föra ihop allting. Vanliga ingredienser är parmesanost, olivolja, och tomater. Det finns också vegetariska och veganska alternativ som inte innehåller kött eller ost. Fyllda aubergine rätter kan vara mycket hälsosam beroende på ingredienser och tillagningsmetoder som används; till exempel, de är oftast låg fetthalt men innehåller en hel del nödvändiga vitaminer.

Förbereda en aubergine för skålen innebär tvättning, torkning, och skära den. Ibland aubergine halveras, likt hur en grön paprika halveras före fyllning. Andra gånger toppen avlägsnas för att skrapa ut majoriteten av sina inälvorna, men grönsak är inte halveras, bara fyllda uppifrån. Nog av köttet är kvar på huden för att se till att det håller upp i ugnen.

Många ingredienser kan användas vid beredning fyllda aubergine, även om det ofta varierar beroende på recipeâ € s stil. Till exempel är kryddor som röd paprika och färdigförpackade italienska kryddor används ofta. Dessutom persilja, tomater och vitlök är häftklamrar av många aubergine recept. Ostar såsom parmesan och mozzarella är vanligen integrerade och kan utnyttjas på olika sätt baserat på den särskilda recept. Slutligen kan ingredienser såsom vin, korv, och olivolja ses i vissa stilar av uppstoppade aubergine.

Fyllda aubergine rätter kan göras helt vegetarian eller vegan. Vegetarianer behöver bara utelämna kött, medan veganer kan utelämna kött och ost. Fyllda aubergine är en mycket flexibel maträtt där fyllningen kan vara precis vad som helst. Förutom att ersätta kött med tofu och ost med en icke-mejeri substitut, kan en kock ersätta de rekommenderade grönsaker med någon av sina favoriter.

En vanlig aubergine har låg fetthalt, socker och och kolhydrater, men innehåller rikligt med kalium, folsyra och vitamin C. Det tillhör Nightshade familjen och är nära besläktad med tomater. För det mesta, är fyllda aubergine bara så ohälsosamt som vad en kock lägger till den; till exempel, kan en hel del ost, rött kött, och vitt ris gör en uppstoppad aubergine maträtt ett mindre hälsosamt alternativ. Dessutom fann en studie 2008 i Indien att nästan 10 procent av studiedeltagarna var allergisk mot aubergine. En annan nackdel med att äta aubergine är dess nikotinhalt, även om mängden nikotin växten innehåller är obetydlig jämfört med secondhand röka.

  • Äggplantor är en ätbar medlem av Nightshade familjen av växter, som är tomater och potatis.
  • Parmesanost går bra med aubergine.