Vad kan jag göra åt uppblåsthet under menstruationen?

July 25

Några alternativ för hantering av uppblåsthet under menstruationen inkluderar göra kost justeringar för att begränsa svälla, tränar, och använda hormonella preventivmedel för att minska uppblåsthet. Äta flera små måltider om dagen med en hög fiber och låg salthalt kan ofta åtgärda uppblåsthet, som burk vistas hydrerad med vanligt vatten, särskilt för personer som tränar under menstruationen. Om uppblåsthet under menstruationen blir allvarlig, kan det vara en god idé att konsultera en läkare för att få en utvärdering för underliggande medicinska tillstånd som kan göra uppblåsthet värre.

Väderspänning uppstår när människor behålla vatten, vilket får dem att gå upp i vikt och känna svullna och tunga. Patienter kan också uppleva buken uppblåsthet, orsakad av buildups av gas i tarmarna. Diet är ofta en stor bidragande faktor till uppblåsthet under menstruationen. Undvika raffinerad mat och koffein kan hjälpa, liksom att skära ner på saltet. Äta färska, hela livsmedel som grönsaker och fullkornsprodukter kommer att begränsa vätskeretention och ger massor av fibrer för att hålla tarmen regelbundet och begränsa gas buildups.

Skära ner på mejeriprodukter kan också hjälpa till med uppblåsthet under menstruationen. Mejeri kan orsaka trängsel, vilket kommer att göra folk behålla vatten och kan orsaka magbesvär. Kvinnor som upplever trängsel som svar på att äta andra livsmedel kanske också vill undvika dem under menstruationen att bo bekvämt. Det är också viktigt att dricka vatten eller örtte för vätske, undvika läsk och drycker med koffein. För kvinnor som måste ha kaffe eller koffeinhaltiga teer, skära ner på konsumtionen under menstruationen kommer att minska risken för uppblåsthet.

Motion kan också hjälpa. Svettningar kommer att ta bort en del av överskottsvattnet och främja cirkulationen, begränsar sammanslagning av vätska i extremiteterna. En del kvinnor tycker att massage kan hjälpa till med uppsvälldhet under menstruation och kan också lindra kramper och obehag. Vissa massörer har tekniker som de skräddarsyr till menstruerande kunder. De kan också ha möjlighet att ge några tips på skonsam träning och stretching för att lindra menstruations obehag.

Det finns vissa mediciner människor kan ta för att hantera uppblåsthet under menstruationen. Milda diuretika bidrar till att eliminera överflödigt vatten, och patienterna kan ta växtbaserade läkemedel också. Läkare kan ordinera mer aggressiva mediciner om uppblåsthet blir ett allvarligt problem. För kvinnor med återkommande menstruella problem som uppkördhet, svår smärta, och kraftiga blödningar, med hormonella preventivmedel kan hjälpa till att hantera dessa symtom. Flera blanketter finns; om någon upplever en dålig reaktion på en medicinering, är det möjligt att prova en annan för att se om det kommer att ta upp menstruations obehag utan att orsaka oönskade biverkningar.

  • En kvinna med menstruations uppblåsthet och kramper.
  • Dricksvatten kan hjälpa till med uppblåsthet.
  • Utövar och skära ner på saltet kan minska uppblåsthet relaterad till menstruation och PMS.
  • Äta massor av salt kan orsaka uppsvälldhet.