Vad är Nail Primer?

July 21

Nail primer är en manikyr produkt appliceras på naturliga opolerade naglar innan applicering färgade polish eller artificiella förbättringar. Det fungerar både som rengöringsmedel och lim. Många formler är syrabaserade och därför måste användas försiktigt för att undvika kemiska brännskador och irritation, men nyare innehålla en högre andel av lösningsmedel eller har ingen syra alls, minska riskerna. Vanligtvis tillverkas och säljs som vätskor, de går normalt på lätt med en pensel och är en stapelvara i både salong och hemma manikyr.

Ändamål

Denna produkt har två huvudfunktioner. Den första är att skapa en liten mängd råhet på nagelplattan, vilket ger polish eller artificiell spik förbättringar något att klamra sig fast vid. Det andra är att bilda kemiska bindningar mellan den naturliga nageln och den polska eller akryl tips. Dessa resultat innebär att, när den tillämpas på rätt sätt, kan primern förhindra polish från flis eller blekning och hålla falska naglar från tidigt lyft.

Så fungerar det

I de flesta fall innehåller en spik primer syror eller andra medel som tar bort både oljor och bakterier. Den har också en uttorkande effekt, vilket faktiskt är önskvärt eftersom polska och förbättringar inte fastnar bra på vått underlag. Molekylerna av produkten har två "armar" och en bindningar till spiken yta medan de andra obligationer till polska eller falska spik. Av denna anledning, människor ofta jämför den med dubbelsidig tejp.

Tillämpning

Nageltekniker brukar gå igenom några grundläggande steg för att förbereda naglarna för denna produkt. De rengör brukar naglarna och mjuka upp och exfoliera nagelbanden. Vissa manikyr föredrar att rugga ytan på varje nagel med en nagelfil för att ta bort de naturliga oljor, även om andra varnar för detta steg, eftersom det kan öka risken för nagel irritation, och eftersom det kan tunna nagelplattan. Nästa steg är att sätta på en adhesiv skydd på vardera av klientens fingrar för att undvika att produkten kommer i kontakt med huden, följt av den faktiska tillämpningen av spiken primern.

I de flesta fall, nagel primers är vätskor som går på med pensel, liknande nagellack. Tekniker kan använda två tekniker för att tillämpa den, dock. De kan sätta en prick av primern på nagelplattan och låt den sprids av sig själv, vilket görs mer för att få den kemiska bindningseffekt, eller så kan de sprida det med borsten, vilket är vanligare, och som är mer för rengöring och uppruggning. I bägge fallen bör den naturliga nageln vara helt täckt. Experter säger oftast att använda mer än en tunn päls är inte nödvändigt, med två reserverade endast för personer som konsekvent har problem med att lyfta eller flisning. Mer än så kan orsaka skada, för även om primern inte "äter" nagelplattan, kan det sippra ner i nagelbädden och orsaka irritation eller ens separation av sängen från plattan.

Under ansökningsprocessen, är det viktigt att låta primern torka helt innan du går vidare. Underlåtenhet att göra detta innebär att det inte får en chans att hålla sig på rätt till nagelplattan, vilket motverkar syftet med att använda produkten. Beroende på vilken typ som används, kan det vara kalkhaltig vit eller glänsande när den torkat.

Typer

Det finns tre huvudtyper av spik primer: syra, icke sura och syrafritt. Den första typen, som är mest frekvent används med akryl spetsar, har använts i flera år och är relativt standard, vanligen tillverkade 30-100% metakrylsyra (MA). Trots sin popularitet och lång historia av användning, många människor inte gillar den här versionen eftersom det är så starkt frätande, vilket ökar risken för brännskador, och eftersom det har en tendens att gula förbättringar, särskilt om inte får torka väl.

De icke-sura formler innehåller syror, men bara inte metakrylsyra. De är ca 70% lösningsmedel och endast 10-30 procent vidhäftningsmedel. De lägre procent tillåter vanligtvis tekniker för att använda dem på mer känsliga kunder, även om experterna inte rekommendera främja dem som mildare - effekterna beror så mycket på vilken typ av syra som den procentuella används.

Den senast utvecklade slag är syrafritt, vilket kan läggas på generöst och som sägs inte att missfärgas eller bränna. Vissa tekniker tror att dessa formler är ännu bättre än de icke-sura sådana, och de brukar anser dem vara ungefär lika effektivt som versioner med MA. Denna typ blir alltmer populärt i salongerna.

Ur vetenskaplig synvinkel är den typ av kemiska bindningar de skapar den största skillnaden mellan dessa versioner. De med syra skapar en vätebindning med den naturliga nageln och en kovalent bindning med polish eller förbättring. Den syrafritt slag skapar bara kovalenta bindningar. Forskare anser vätebindningar vara relativt svag, eftersom de bygger enbart på en elektrostatisk attraktion. Kovalenta bindningar är starkare, eftersom de innebär delning av elektroner mellan atomer, vilket är anledningen till syrafritt primer formler skapar oftast bättre vidhäftning.

  • Nail primer hjälper polish obligation till naglarna så att manikyr håller längre.