Vad är en Sling Shot?

July 18

En sele skott är en enkel vapen, som ibland kallas en handled kanon, en katty, en katapult, eller en Shanghai. Den är väsentligen en handhållen katapult, och är enkel att bygga och enkel att använda. Som ett resultat, de är mycket populära bland barn och pre-teens, och var en av de mest populära barnleksaker av 20-talet. I delar av världen, särskilt USA, en del människor faktiskt jaga med dem också, och det finns tävlingar för noggrannhet och hastighet bränning.

Selen skottet är en mycket enkel konstruktion, som består av en central axel som gafflar in två stavar, till vilka är anslutna ändarna av ett gummiband eller gummislang. Generellt har detta rör något slags bredare segment i centrum, så att ammunition som skall vaggas lättare. Den traditionella sling skott gjordes från skräp däck, men med början i slutet av 1940-talet började de bli kommersiellt produceras och säljs som leksaker.

Eftersom de är beroende av gummi, allmänt gallrats från slangen av skräpdäck, är det osannolikt att vapnet gjorde ett framträdande förrän någon gång kring sekelskiftet av 20-talet. För de närmaste decennierna skulle de förblir en populär hemmagjord leksak, tills Wham-O företaget började tillverka dem till försäljning 1948. År 1954, Saunders följde upp med sin egen innovation, en sele skott monterad på handleden för extra stabilitet och vridmoment , dubbade handleden raketen.

Selen shot gör också en imponerande jaktvapen för småvilt, som erbjuder många fördelar jämfört med andra vapen. De är i allmänhet lättare att använda än selar, men starta projektiler vid höga hastigheter också. Eftersom de är nästan ljudlös, kan de vara att föredra framför hagelgevär eller jaktgevär, vilket kan skrämma bort andra spel efter varje skott. De är i allmänhet används för ett brett spektrum av höns, liksom spelet såsom ekorrar, kaniner, harar, och olika gnagare.

Jägare som använder lyftsele skott i allmänhet inte använder stenar, även stenar kan användas om ingen annan ammunition är runt. Helst skottet används är metallsfärer mellan 3/8 "(9 mm) och 1/2" (12 mm) i diameter, som är tillräcklig för att döda de flesta spel, och är tillräckligt lätt för att resa med hög hastighet och att bära stora mängder lätt . Den dödliga utbudet på en sele skott är generellt cirka 80 fot (25m), även om större avstånd kan uppnås med perfekt ammunition och välskrivna vapen.

Under senare år har människor börjat att använda sig av lyftselen skott i paintball, liksom. Eftersom hastigheten på paintball ammunition är redan ganska låg, kan en sele skott faktiskt fungerar nästan lika bra som ett paintball gevär, men inlärningskurvan är något större. Många människor bär en slangbella med dem som en backup vapen om deras vapen sylt, och många människor också använda dem som en sniping vapen, eftersom de är ännu tystare än en paintball pistol. Även många områden gör det möjligt för dem, vissa har begränsningar på någon vapen som inte är särskilt godkända, så det är alltid en bra idé att kontrollera innan föra en på paintball fältet.

  • Kaniner får jagas med hjälp av en sele skott.