Vilka är orsakerna till magbesvär hos barn?

July 24

Många vanliga orsaker till magbesvär hos barn liknar dem för magbesvär hos vuxna: laktosintolerans, förstoppning, äta för mycket, hunger, stress, infektion eller sjukdom. Ett barn kan också drabbas av en orolig mage med blindtarmsinflammation och kolik. Flickor som uppnått puberteten och börjat menstruerande kan uppleva magont rör mensvärk. Magbesvär hos spädbarn kan uppstå på grund av en känslighet för formeln de dricker eller, om de ammar, kosten sin mor.

Symptomet för magbesvär hos barn är mycket vanligt, men behandla det kan vara komplicerat. Barn tycker ofta att det är svårt att förklara exakt var de är ont och vad som orsakar smärtan. Föräldrar kan behöva ägna stor uppmärksamhet åt en childâ € s beteende och utvärdera andra symptom att räkna ut vad som orsakar magont. Andra vanliga symtom som kan förekomma med magbesvär är feber, diarré, illamående och kräkningar.

Laktosintolerans är vanligare hos vuxna, men det kan vara orsaken till magbesvär hos barn. Laktosintolerans innebär en childâ € s kropp inte kan smälta laktos, vilket är sockret i mjölken. Diarré kan också vara ett symptom på laktosintolerans. Problemet kan lindras genom att undvika produkter som innehåller mjölk, eller genom att ta en laktas tillägg innan du dricker mjölkinnehållande produkter.

Att äta för mycket kan också orsaka magbesvär hos barn. Livsmedel som innehåller mycket socker och fett tenderar att förvärra dessa problem på grund av långsam matsmältning. Det är inte bara skräpmat, dock. Eventuella livsmedel som äts i stora mängder kan ge uppsvälldhet och magont.

Hunger och förstoppning är båda orsaker till magont. Barn är inte alltid inser att deras kropp säger dem att äta eller använda badrummet. Föräldrar kan åtgärda dessa problem genom att se deras barn har ett mellanmål när han behöver det och gör regelbundna resor till badrummet. Dieter med den rekommenderade mängden av fibrer kan också hjälpa till att förebygga förstoppning hos barn.

Infektioner och sjukdomar är oftast orsakerna till magbesvär hos barn. Dessa uppträder ofta i tarmen till följd av magen influensa. Halsbränna kan också resultera i ett ont i magen och orsakas oftast av livsmedel med för mycket syra i dem eller av en födoämnesallergi. Diarré, illamående, feber och kräkningar förekommer ofta med dessa sjukdomar.

Vissa barn får ont i magen på grund av stress. Stressen kan komma från var som helst, inklusive hem och skola. Att uppmärksamma en childâ € s känslor och ta reda på om det finns något som kan göras för att hjälpa till att lösa ett stressutlösande problem kan hjälpa till att eliminera eller skära ner på sådana magsmärtor.

 • Ett diagram i magen och tolvfingertarmen.
 • Tainted kranvatten kan orsaka magbesvär.
 • Kolik kan vara frustrerande för både barnet och föräldrarna, eftersom det ofta tar tid att identifiera triggers ..
 • Infektioner och sjukdomar är oftast orsaken till magbesvär hos barn.
 • Vissa läkemedel, särskilt antibiotika, kan orsaka magbesvär i childen.
 • Upprörda magar kan uppstå hos barn som ammar pga kosten för mamman.
 • En mage virus kan åtföljas av feber.
 • Att äta för mycket kan ge ett barn en orolig mage.
 • Att äta en hel pizza, som vanligtvis är mycket fett, kan ge ett barn en orolig mage.
 • Peppermint och kamomill te kan lugna oroliga magar.
 • En laktosintolerant barn kommer att uppleva en orolig mage efter att ha ätit ost.
 • Magont kan orsakas av blindtarmsinflammation.