Vilka är de olika typerna av Peppermint tårta?

August 19

De olika typerna av pepparkakan inkluderar choklad eller vaniljkaka smaksatt med pepparextrakt, toppad tårta med pepparmintgodis, och andra peppar efterrätter som mousse, tryffel, eller cupcakes. Dessa typer av godsaker finns ofta i bagerier och kan också göras hemma. Baka med pepparmynta i desserter tillför lite extra smak dimension till kakan, och den kan anpassas till en mängd olika recept. Många versioner av pepparkakan är smaksatt med extrakt i olika koncentrationer. Vissa bagare tror att pepparmint- och mintaromer är en och samma, men de är två typer av ingredienser.

Choklad pepparkakan är ett populärt val, och många bagare åstadkomma det genom att blanda en god kvalitet pepparextrakt med kaksmet. Några rapporterar de bästa resultaten från att använda ett extrakt som innehåller en hög koncentration av pepparmyntolja. Denna ingrediens har en stark pepparmintsmak och anses vara ett bra alternativ för rika choklad kakor med generösa mängder fyllning och glasyr. En möjlig variant på choklad pepparkakan är mörk chokladkaka med vit choklad pepparfyllning.

Matlagning med pepparmintgodisen är ett enkelt alternativ till att använda pepparextrakt, och många bagare rapportera att det tillför lika mycket smak. Dessa typer av hårda karameller ofta krossas till små bitar och stänkte över toppen av en frostad tårta. Bitar av pepparmintgodisen kan också blandas in i kakan fyllning. Att bryta upp denna ingrediens kan göras ganska snabbt genom att försegla de godisbitar i en plastpåse och peka på dem med en liten hammare eller kök klubba.

Peppermint tårta tryffel är en annan kaka alternativ; de brukar bestå av nybakat kaka blandas med glasyr tills dessa två ingredienser har en pastaliknande konsistens. Bagaren rullar sedan blandningen till små bollar och doppar varje in smält choklad. Varje tryffel sats placeras sedan i kylskåp för att härda chokladen. Pepparmintgodisen bitar eller pepparmynta extrakt kan blandas med tryffel fyllning, beroende på olika preferenser.

Vissa bagare vilja göra en ljus peppar mousse istället för en rik bakade tårta. Denna typ av efterrätten är typiskt tillverkad av osötad gelatin blandat med vatten och upphettades i en kastrull tills den når den korrekta tjockleken. Peppermint extrakt, mjölk och andra ingredienser är oftast blandas med gelatinet under tillagningen. Peppermint mousse kan sedan formas till små enskilda portioner eller användas som en lättfyllning för peppar cirkel. Många bagare vilja toppa detta ljus dessert med färska myntablad också.

  • Pepparmintgodisar används som en toppning för några kakor.
  • Peppermint.
  • Vissa bagare mix peppar extrahera in med chokladkaka smet för att skapa en choklad pepparkakan.