Hur man kan övervinna Outsourcing Problem för Operations Management Project

August 22

Hantera utlagda projekt är nästan alltid svårare än folk förväntar sig. Inlärningskurvan - för verksamhetschefer, ditt företag och leverantören - som går till skapandet av en smidig, framgångsrik relation är ofta mycket svårt.

Dessa är några sätt att komma till fakta om vad outsourcing kan och inte kan göra och hur man övervinna några vanliga hinder.

Vanliga myter om outsourcing

Den konventionella visdomen om att hantera outsourcing relationer innebär ett antal missuppfattningar, särskilt att outsourcing gör hantering av outsourcad komponenten enklare och billigare och genomförbart med mindre ledning och personal.

Följande är några särskilt vanliga outsourcing myter:

 • Externa leverantörer minska antalet personal som arbetar med projektet. Detta är falskt. Du kommer att ha färre människor som arbetar direkt för dig, men du kommer att behöva anställa ett antal medarbetare för att samordna utlagda arbetet. Leverantören har att göra detsamma. Och det finns fortfarande människor som behöver göra det faktiska arbetet. I slutändan kommer antalet personer som arbetar med projektet att öka.
 • Hantera en extern leverantör är lättare än att hantera interna leverantörer. Du kanske tror att detta till en början, när leverantören vill ha din verksamhet. Men, efter den inledande smekmånad, kommer du snart att inse att dina företag inte kan ha samma mål och att du inte har samma kontroll över människor i andra företag som du gör i ditt eget företag. Endast de verkställande direktörerna för de båda företagen kan lösa tvister.

  Naturligtvis kan du alltid skjuta leverantören, men du kommer att sluta att skada din egen firma eftersom du inte kommer att ha någon att leverera din komponent. Slutresultatet är att du måste hantera externa leverantörer mycket mer genom övertalning än du skulle inom din egen firma.
 • Du behöver färre mellanchefer och kan platta till din organisation. Det kommer bara att se ut som din organisation planar. De människor som kommer att hantera dessa utlagda produkter, komponenter eller tjänster behöver för att hantera osäkerhet, övertyga och övertala, och håll kanske hundratals människor ansvariga.

  Detta låter väldigt likt arbetsbeskrivning för en mellanchef. Den enda skillnaden är att de människor som hanterade inte på ditt företag men på leverantören. Dessutom finns det motsvarigheter till dina ledningsleverantör personal på leverantören. Så istället för att platta organisationen, kommer du förmodligen lägga minst ett skikt av ledningen!

Att gå in i ett partnerskap tro att allt kommer att bli lätt är ett recept för misslyckande. Men ta hjärta; Vi har arbetat med massor av företag som har stora outsourcing partnerskap. Hur gjorde de det? Genom att ta tid, tålamod och sätta realistiska förväntningar.

Brygga klyftorna

Ett antal frågor kan göra att hantera en outsourcingpartner särskilt svårt. Här är några av de utmaningar som du behöver för att ta itu med när man utvecklar en outsourcing relation:

 • Kultur: Nations har sina egna distinkta kulturer. Inledningsvis kan detta leda till många felaktiga antaganden och korsade signaler. A ja svar från en person från vissa länder kan inte tyda överenskommelse utan endast att hon förstår vad du säger. Andra kulturer tenderar att vara mycket plötsliga och trubbigt, vilket kan tolkas som ilska eller frustration när det är ingenting sådant.

  Kort sagt, räkna med att bli förvånad över hur många och olika missförstånd som uppstår när man arbetar med olika kulturer. Den ena ljusa sidan till detta är att du får bättre på interkulturell kommunikation efter ett tag, särskilt om du fortsätter att arbeta med samma motpart. Och lära sig om nya människor, platser och seder kan vara en av de glädjeämnen att arbeta över nationsgränserna.
 • Geografi: Undersökningar bekräftar att försöka samordna med människor i olika tidszoner är svårt. Till exempel, du sannolikt har bara en till två timmars fönster av överlappande arbete tid varje dag för att kommunicera via telefon mellan Nordamerika och Asien. E-post är inte annorlunda, eftersom de bara sitta över natten innan du kan läsa dem.

  I sådana situationer kan de uppleva upp till en 12-timmars fördröjning varje sätt, så löser även ett enkelt problem med e-post ofta tar en dag.
 • Bransch: Olika branscher har olika kulturer också. Till exempel, en bilföretag företag försökt att lägga ut en del av sina elektroniska styrmoduler till en väl respekterad hemelektronik kontraktstillverkare. Men kom kontraktstillverkaren från en bransch där hög kvalitet för sina produkter var 99 procent bra.

  Leverantören hade svårt att nå fordons krav på tillförlitlighet, som är mycket högre, speciellt med tanke på att en typisk bil har ca 3.000 delar, och även om endast 1 procent av delarna är defekta, som innebär att 30 delar inte fungerar, vilket är sannolikt att lamslå maskinen. Kort sagt, om dina leverantörer kommer från en annan bransch, inte gör antagandet att de förstår dina krav.
 • Språk: Du kommer troligen att kommunicera med dina leverantörer på ett språk (t.ex. engelska). Lyckligtvis har de flesta leverantörer har möjlighet till detta. Men om leverantörens första språket inte är detsamma som din, kommer kommunikationen att bli svårt. Kom ihåg att du förmodligen ha en diskussion med din motpart hos leverantören i första hand på grund av ett missförstånd eller tekniska svårigheter. Kommunicera teknisk information på olika språk kan vara särskilt utmanande.

  En hjälpsam trick i dessa situationer är dubbel bekräftelse. När du är klar att kommunicera något eller ge en instruktion, be din motpart att upprepa för dig med egna ord vad han trodde du försökte tala om för honom. Detta fångar en hel del potentiella miscommunications.