Vad innebär det att cosign ett studielån?

August 25

När en individ beslutar att cosign studielån, är han eller hon samtycker till att vara gemensamt ansvariga för de betalningar - eller hela lånebeloppet - bör den som ansöker om lån standard på den. I många fall kommer en förälder eller make cosign studielån för en individ, om han eller hon är i college, och har inte tillräckligt kredithistorik för att få den privata lån med själv. Den cosigner fungerar som en typ av "garanti" att lånet kommer att betalas; ska studenten standard på betalningar, kan långivaren komma efter cosigner att göra betalningarna istället.

Det finns många argument för och emot att besluta att cosign studielån. I vissa fall, om en elev har absolut betala sina college räkningar med en privat studielån, men kan inte få ett lån självständigt, det finns några andra alternativ. En person gå med på att cosign studielån kommer troligen att ha en längre kredit historia och möjligen en bättre kredit värdering, vilket också kan leda till en lägre ränta på lånet. De flesta cosigners kommer överens om att göra det under antagandet att eleven kommer att betala sin egen skuld, men detta är inte alltid fallet.

Finansiella rådgivare kommer ofta rekommendera att undvika cosigning studielån till varje pris. Detta beror, om studenten standard på betalningarna för någon anledning, är cosigner fullt ansvarig för de utbetalningar tills lånet är helt lönat sig. I alla utom de mest exceptionella fall, kan studielån inte släppas ut i konkurs. Detta kan vara kostsamt för en cosigner som inte planerar att göra dessa betalningar, och kan också skada hans eller hennes kredit om hon inte genast inser att studenten har slutat göra betalningar, eller om hon inte har råd att göra betalningarna själv .

Enkelt uttryckt, överens om att cosign studielån innebär att enas för att dela det ekonomiska ansvaret för student skuld. Det är inte ett beslut som bör tas lätt, speciellt eftersom privata studielån kan bli astronomisk, med lika höga räntor. Om inte eleven kan refinansiera lånet i sitt eget namn, det finns också något sätt att få en cosigner av lånet när han eller hon har cosigned det. Innan de accepterar att cosign studielån, se till att fullt ut förstå det finstilta, och avgöra exakt vad som kommer att hända om eleven inte kan betala sin egen skuld.

  • När du ansöker om studielån, kommer en cosigner kredithistorik kontrolleras.
  • En student lån ansökningsblankett.