Vad är jungfruliga Hypertrofi?

August 24

Jungfru hypertrofi, även känd som juvenil brösthypertrofi och ungdoms gigantomastia, är ett sällsynt tillstånd som orsakar en snabb tillväxt av bröstvävnaden under de tidiga tonåren, vilket resulterar i oproportionerligt stora bröst. Detta tillstånd kan orsaka en hel del psykologiska trauman till sina tonåriga drabbade. Läkare behandlar oftast villkoret med bröstförminskning.

Detta villkor är relativt sällsynt. När det inträffar, det påverkar flickor i åldrarna 10 och 17 år gamla. Jungfru hypertrofi är godartad och inte leder till allvarliga hälsoproblem eller död. I sällsynta fall, fortsätter bröstvävnad att utvecklas även efter kirurgiskt ingrepp.

Unga flickor som har jungfru hypertrofi utvecklas alltför stora bröst. Nipplarna kan tillplattad, och även om brösten har stora mängder bindväv, de har underutvecklade eller frånvarande lobules eller mjölkproducerande körtlar. Ett bröst brukar påverkas mer än den andra, vilket orsakar asymmetri. Stora bröst är ofta ptotic eller slokande, med bröstvårtor som pekar nedåt snarare än uppåt och utåt.

Jungfru hypertrofi kan orsaka både fysisk och känslomässig smärta. Några flickor utvecklar tillbaka eller axelproblem från tyngden av sina bröst. De kanske inte kan passa in i standardformat behåar, och deras stora bröst kan begränsa vilka typer av kläder som de kan bära. De kan också bli plågsamt självmedveten om sina kroppar.

Läkare brukar rekommendera bröstförminskning för att behandla sjukdomen. Kirurger i allmänhet föredrar att vänta tills flickorna klar utvecklas innan du utför en kirurgisk reduktion. Från och med början av 2011, var läkare experimentera med att använda tamoxifen, en bröstcancer drog, för jungfru hypertrofi. Det bidrar till att minska bröstsvullnad och kan minska storleken på brösten.

Bröstförminskning är en komplicerad och invasiv förfarande som utförs i narkos. Det brukar ta flera timmar att slutföra operationen. Läkaren skapar flera snitt i den nedre delen av bröstet. Han tar bort den överdrivna bröstvävnad och åter skulpterar brösten, ta bort och flytta bröstvårtan till en högre position och trimning ner stora vårtgården.

Några unga kvinnor som har svår jungfru hypertrofi kan fortsätta sin bröstutveckling även efter en kirurgisk reduktion. I detta fall kan en läkare väljer att göra en fullständig mastektomi, eller borttagande av hela den underliggande bröstvävnad. En läkare kan ersätta bröstvävnaden med kirurgiska implantat.

Bröstförminskning och mastektomi operation kommer både avsevärt minskar av brösten storlek och vikt. Flera av de risker inkluderar infektion, snitt som återuppta efter operation och eventuell asymmetri. Kvinnor tar flera månader att läka efter operationen, och förfarandena lämnar permanenta ärr på brösten.

  • Bröstförminskning är en komplicerad och invasiv förfarande.
  • Flickor med jungfru hypertrofi kan ha underutvecklade eller frånvarande lobules, mjölkproducerande körtlar i brösten.