Vilka Högt kolesterol Foods ska jag undvika?

September 21

Många tror att de automatiskt skulle undvika höga kolesterol livsmedel. Dock tyder medicinsk forskning om detta ämne som de flesta människor inte behöver vara alltför berörda med konsumtion av kolesterol, men bör vara särskilt bekymrad med konsumtion av vissa typer av fetter. Människor som har tillstånd som hjärtsjukdom eller diabetes varnas av läkarkåren att undvika särskilt höga kolesterol livsmedel, men de måste också titta på deras intag av mättade fetter och transfetter. I synnerhet transfetter är de mest skadliga och höja det onda kolesterolet (LDL eller low-density lipoprotein) blodnivåer samtidigt sänka det goda kolesterolet (HDL eller hög-density lipoprotein) nivåer, och dessa bör vara en minimal del av någon diet eller helt elimineras .

Vissa människor verkar ha en nästan automatiskt svar när de äter högt kolesterol livsmedel. Dessa folks kallas responders, och de bör undvika mat med högt kolesterol. För de flesta människor men, äta något som ett ägg om dagen inte kommer att kraftigt påverka kolesterolnivåer, och de bör vara mer uppmärksam på att minska mättade fetter och transfetter i kosten.

En lista med högt kolesterol livsmedel att vissa människor bör undvika innehålla följande:

Andra högt kolesterol mat inkluderar hårda och mjuka ostar, men ett uns servering av dessa bara får innehålla ca 25-30 gram kolesterol. 3,5 gram av glass har ca 45 mg kolesterol, och lägre fetthalt versioner kan innehålla ännu mindre. Samma mängd servering av mat som lamm, nöt och kyckling ger 60-70 mg kolesterol.

De flesta människor ombeds att hålla kolesterol gränser för 300 mg per dag. Det är möjligt att ha liten biff och en portion glass utan att nå 300 mg. Däremot kan två ägg lätt sätta någon över deras kolesterolgräns för dagen, som kan rosta eller en bakad potatis rågad med smör.

De som är responders eller som har kända hjärtproblem och diabetes kan bli ombedd att begränsa kolesterol intag till 100 mg per dag, och detta kan klippa ut vissa livsmedel. Med några noggrann planering dock kan människor kunna ha några av sina favoriter. Hoppar kolesterol under två dagar i rad kan betyda att de skulle kunna ha ett ägg på den tredje dagen och bo i dessa gränser. Alternativt kommer många människor har äggvitor eftersom äggulan innehåller det mesta av Egga € s kolesterol.

  • Ett stort ägg kan innehålla cirka 225 mg kolesterol, eller de flesta av den genomsnittliga personens dagpenning.
  • Mest rött kött är hög i kolesterol och fett.
  • Ägg, rostat bröd och smör kan alla avsevärt höja kolesterolnivåer.
  • Omättade fetter är bättre än mättade fetter.
  • Höga nivåer av dåligt kolesterol kan orsaka en fet uppbyggd på blodkärls foder.