Hur väljer jag det bästa Credit Facility?

September 24

En kreditfacilitet är ett lån som tar formen av en revolverande kredit. De som funderar på att upprättandet av ett kreditfaciliteten måste ta flera faktorer i beaktande, såsom räntan, inrätta avgifter och terminstid. Långivare erbjuda dessa tjänster till både konsumenter och företag. Vissa anläggningar är fristående produkter såsom kreditkort medan checkräkningskrediter och andra typer av konton är kopplade till deponera produkter och avser att förhindra övertrassering situationer.

Låntagare kan utnyttja en kreditfacilitet linje när som helst och dessa konton har normalt rörliga räntor som är knutna till index som Förenta staterna Prime Rate eller London Interbank Offered Rate (LIBOR). Eftersom priser kan komma att ändras, bör presumtiva låntagare fokusera på marginalen mellan indexet och räntan på kreditfaciliteten. Dessutom kan vissa långivare utfärda krediter som har låga inledande priser så låntagare bör bestämma den långsiktiga hastighet marginalen snarare än att göra ett beslut baserat på den inledande kurs. I vissa fall, marginalförändringar på årsbasis i vilket fall låntagaren kan dra nytta av att välja en kreditfacilitet som har en fast marginal under hela lånets löptid.

Vissa banker tar ut konto inrätta avgifter på krediter. Låntagare måste betala dessa avgifter utöver de statliga slänger avgifter och dokument skatter som bedöms i många regioner. I många fall, kan låntagarna säkra en lägre ränta genom att gå med på att betala antingen ett konto inrättas avgift eller en årlig kontoavgift. Låntagare beräkna den totala kostnaden för varje kreditfacilitet alternativet när man väljer mellan låga lån ränta med avgifter och hög ränta utan avgifter.

I många fall, banker tillåter låntagare att etablera öppna ändar kreditfaciliteter som inte har någon förinställd terminstid. Andra långivare erbjuder krediter som årligen förnyas. Innan du väljer mellan en term kreditfacilitet och en öppen kredit, bör en låntagare noggrant granska villkoren i hela avtalet. I vissa fall, öppen kreditfaciliteter kontrakt innehålla klausuler som gör att långivaren att avsluta linjen när som helst. Därför bör en låntagare inte utgå från att en öppen linje förblir aktiv längre än en begränsad sikt kreditfacilitet.

Kreditfaciliteter kan nås med checkar, passerkort, online överföringar eller genom uttag i-bank. En låntagare måste granska avtalsvillkor för att se vilka tillträde alternativ är tillgängliga för varje kreditprodukten. En låntagare som bor nära en bank kan ha lite problem att göra uttag i bank medan någon i en avlägsen plats kan behöva en kreditfacilitet som kan nås på nätet eller med ett passerkort.

  • Att hitta rätt kreditfaciliteten kan spara pengar.