Vilka är de bästa tipsen för plåttak Installation?

November 27

Det första steget i att göra ett plåttak installation är att välja metall takpaneler, hårdvara, och blinkande lämpligt att den befintliga taket tonhöjd, trall och inramning. Att göra en detaljerad ritning kommer att bidra till att avgöra hur många takpaneler och vilken hårdvara behövs. Om taket ska installeras över befintliga takmaterial, kan asfalt papper eller furring remsor måste installeras mellan gamla och nya tak. Montering rätt verktyg i förväg för en plåttak installation hjälper jobbet går snabbare och smidigare. Noggrant läsa och följa alla tillverkarens installationsanvisningar är också viktigt.

Olika plåttak panel konstruktioner har olika krav på tak-stigning för att säkerställa god dränering. Bestäm tonhöjden för befintliga taktäckningen, välj sedan från mönster som rekommenderas för den planen. I de fall där taket tonhöjd är relativt låg, kan ytterligare hårdvara och tätningsmedel krävas för att säkerställa ett vattentätt tak. Plåttak är konstruerade för användning med antingen externa eller interna fästen. Generellt sett ett plåttak installation med externa fästelement är lättare att göra. Den typ av takpaneler utvalda kommer till stor del avgör vilka typer av fästelement, blinkande, och andra trim ska användas.

Innan shopping för material, förbereda en detaljerad ritning av plåttak installationen. Diskutera de olika monterings- och hårdvarualternativ med återförsäljaren och kontrollera att materialen är kompatibla med undertaket. Fråga om dealern har några filmer eller andra råd för gör-det-själv (DIY) installationer. När köpte, bör allt material förvaras på en torr plats om de inte kommer att användas omedelbart.

Verktyg som behövs för plåttak installation inkluderar handskar med bra grepp, ögonskydd, och ett sortiment av skärande och monteringsverktyg. För mindre projekt kan sladdlös borrfästbilagor vara adekvata, medan, på större arbetsplatser, är en dedikerad drivrutin påverkan föredra. På samma sätt kan en skruvdragare nibbler fäste vara tillräckliga för att skära tvärs panel revben, men stora projekt kommer att kräva en motorsåg utrustad med en skärande metallblad. Många tillverkare varnar för att med hjälp av en bärbar slipmaskin med ett sliphjul för skärning kan orsaka oxidation. Små handhållna metallsax för att göra höger- eller vänster nedskärningar är till hjälp för att skära runt hinder.

Innan installationen, läs tillverkarens anvisningar helt och kontrollera att allt material och verktyg som behövs finns till hands. Generellt är paneler installeras från gaveln eller toppen nedåt, i motsatt riktning mot rådande vindar som bär regn. Beroende på den yta på vilken taket kommer att installeras, förborrning undertaket för att acceptera fästelement kommer att påskynda installationen. För att förhindra fula oxidation i framtiden, grundligt rensa bort alla metallpartiklar gång taket och trim är på plats.