Vad tar emot stulen egendom?

November 27

Ta emot stulen egendom är ett brott där gärningsmannen tar permanent eller tillfällig besittning av egendom som hon vet att har stulits från den rättmätige ägaren. Detta brott kan begås på lokal, nationell eller internationell nivå. Beroende på värdet på fastigheten och den jurisdiktion där brottet begås, kan det vara en förseelse eller ett grovt brott brott.

Brottet emot stulen egendom ofta gäller en individ som medvetet köper stulna objekt. Detta kan vara en personlig samlare som köper svarta marknaden antikviteter för en privat samling eller en distributör som köper stulna tv för försäljning till allmänheten. Pengar behöver inte byta ägare för ett köp ska en transaktion. Allt utbyte av värdefulla varor, tjänster eller information är lika ett köp.

Många människor tror att ett brott är endast engagerad om mottagaren inköp stulna varor, men stulen egendom kan tas emot på flera sätt. En lastbilschaufför som går med på att transportera en last av varor som han vet att stulna också kan laddas med mottagning stulen egendom. Om han transporterar lasten över gränserna för domstolarnas behörighet, kan en förseelse blir ett brott eller ett lokalt brott kan bli en nationell brott. En sändning butiksägare som medvetet accepterar en stulen designer handväska och går med på att sälja den i hennes showroom kan också laddas. Även en tonåring som accepterar en stulen halsband från sin pojkvän som en gåva kan laddas om hon visste att de smycken erhölls olagligt.

Brottet kan också kallas "mottagande av stöldgods", eller kan klassificeras som stöld, storslagen stöld eller stöld, beroende på jurisdiktion och värdet av det eller de objekt. I vissa fall, som med begränsade ämnen, ta emot stulen egendom kan också innebära andra avgifter, inklusive brottslig besittning. I fallet med en etablerad tjuv som arbetar med en etablerad återförsäljare, ofta kallad "staket", en avgift för stöld för tjuven och en avgift för mottagande av stulen egendom för stängslet kan resultera i en kostnad på kriminell konspiration för båda parter . Att bli dömd för häleri, måste åklagaren bevisa att gärningsmannen kände egenskapen stals.

Konsekvenserna av en avgift för att ta emot stulen egendom varierar kraftigt och är baserat på faktorer som ålder och brottshistoria förövaren, värdet av föremålet och den jurisdiktion där brottet begicks. En minderårig som får ett lågt värde post och har inga tidigare brott kan tilldelas rådgivning, samhällstjänst eller villkorlig dom. En vuxen med ett brottsligt förflutet som får en dyr post eller transport av varor kommer ofta möter fängelse.

  • Någon som tar emot egendom de vet stals från en butik är lika skyldig till ett brott som förövaren av stölden.
  • Stulen egendom kan säljas till ett fynd av någon som påstår sig ha insider tillgång till varor.
  • Stöld av en bil anses grovt brott stöld eller grand stöld.