Vad är Cocos?

November 26

Cocos är en växtsläkte med endast en art:. Cocos nucifera, eller kokospalmen Cocos nucifera är ett stort träd som växer upp till 100 fot (30 meter), och är infödd i hela tropiska kustområden i världen. Det är också odlas i områden som är tillräckligt varmt, soligt och fuktigt, såsom Kalifornien och Florida i USA, och för närvarande växer i över 80 länder. Den kokospalm har många användningsområden, med nästan varje del av anläggningen att ge några fördelar för människor. Exempelvis kan olika delar av växten användas i landskapsarkitektur, kokkonst, trädgårdsarbete, medicin, och tillverkning av kläder, verktyg, tak över huvudet, och musikinstrument.

Myllrande i kustklimat, föredrar Cocos nucifera sandjord, tål salt i luft och mark, och kräver ett starkt direkt solljus och fukt. Frukten av kokos är en stenfrukt, eller grop frukt. Till skillnad från många stenfrukter, dock de yttersta skikten av kokos frukten är tuffa och inte ätbara. Snarare den ätliga delen av kokos frukt, som kallas kött, häftar vid insidan av skalet av utsäde eller grop.

De två yttersta skikten av kokos är kollektivt kallas skalet. Det yttersta skiktet avlägsnas typiskt från kommersiellt sålda kokosnötter, men en del av det kan vara kvar på unga kokosnötter. Skalet av frukten är fibrösa, och fibrerna, som kallas kokos, används i vissa kulturer att göra rep, mattor, madrass fyllning, fiskenät, och liknande poster.

Utsidan av kokos frukten har tre mjuka fläckar, eller ögon, genom vilka en rot framträder när utsädet gror. Frukten är full av en vätska som kallas kokosnöt vatten, som kan avnjutas som en dryck. Det är bäst när det tas från unga kokosnötter, eftersom kokosvatten i äldre frukt torkar upp och blir bitter. Mogna frukter producerar bättre kött, dock. Kokosmjölk görs genom att klämma saften ur köttet av kokos.

Andra ätliga delar av Cocos nucifera inkluderar hjärtat av handflatan och knopparna på blommorna. Växtsaften och nektar av blommorna kan också användas som en dryck. Kokosolja, som härrör från kött, används i matlagning och tvål gör. Skalet av kokos kan användas för att göra skålar, musikinstrument och små prydnader som knappar. Bladen används för att göra kvastar, vävda mattor och korgar och tak Stråtak.

  • Den kokospalm är den enda art av träd i Cocos släktet.
  • Kokosolja kommer från kött av Cocos nucifera.
  • Coconut kött är ätliga.