Hur väljer jag det bästa plommontomater?

November 25

Plommontomater är en liten mängd av denna frukt och är normalt avlånga snarare än runda. När du väljer mogna tomater, kan det vara bra att kontrollera färgen på frukten hud, som de som är delvis gröna kanske inte redo att äta. Du bör också se till att köttet är något fast, och inte mosig. Detta beror på att frukt som är för hårt kanske inte är mogen ännu, men tomater som är för mjuk kan vara övermogna. Det kan vara till hjälp för att leta efter tecken på sjukdom eller blåmärken, särskilt om du planerar att konservplommontomater.

Du kan normalt identifiera plommontomater genom sin storlek och form, eftersom de är oftast mycket mindre än andra sorter. En typisk plommon tomat kan vara runt 3-4 inches (7,24-10,08 cm) lång och kan vara oval eller päronformad. Frukt som är mindre än detta kunde ha plockat för tidigt, medan tomater som är större att normal kan ha korsavlade med en annan sort.

De flesta sorter av plommontomater är röda, även om vissa är gula. Innan du väljer plommontomater, kan det vara bra att titta frukten över noggrant för att kontrollera färgen på det. Om tomat är helt mogna, kommer det inte att ha några gröna fläckar på det, och det bör vara en jämn nyans av rött eller gult. Generellt sett producerar med mörkare hud är mognare än de med ljusare hy.

Spanar huden, kanske du vill se hur fast köttet är. När du känner plommontomater, bör de vara lite mjuka, men bör inte grotta i lätt när den trycks med fingrarna. Om köttet verkar mycket styvt när du trycker på den, kanske frukten inte riktigt redo att äta. I detta fall kan du kanske placera frukten i ett soligt fönster för ett par dagar för att göra det möjligt att fortsätta mognads.

Många kockar väljer plommontomater eftersom de är en utmärkt sort för att göra såser. Om detta är något du vill göra, kan det vara mycket viktigt att välja frukt utan några skavanker. Några tecken du kanske vill titta efter är svarta eller bruna sår på ena sidan av frukten, eller små gröna prickar som täcker hela tomater. Grödor som splittras öppen kan också påverkas med sjukdomen, så dessa bör undvikas liksom när konservering tomater

  • Crostini med plommontomater, mozzarella och basilika.