Hur väljer jag det bästa Over-the-counter Retinol produkter?

January 10

Vissa överväganden måste göras när man väljer en lämplig over-the-counter retinol produkt inklusive rätt dos av aktiva ingredienser i produkten, ordentliga riktlinjer användningsområden, och bestämma om retinol är fördelaktigt för den enskilde. Denna mjukgörande ämne kan hittas i krämer eller lotioner, och finns i receptblankett vid behov. Retinol produkter är utformade för att hjälpa med ett antal hudåkommor inklusive behandla fina linjer och rynkor, akne, och stimulera produktionen av kollagen i huden. Man tror att tolereras väl av de flesta människor, särskilt i over-the-counter formler, och ofta föreslås av dermatologer och annan medicinsk personal för hudvård.

Medan retinol är mycket effektivt för att behandla en mängd hudåkommor och krämpor, är det viktigt att välja en over-the-counter retinol produkt som kommer att tolereras väl av huden. Denna mängd varierar kraftigt från person till person, och det kan vara nödvändigt att prova några olika formler innan man hittar den rätta doseringen. Den starkaste over-the-counter versionen av retinol innehåller 0,1% av aktiva ingredienser, och finns ofta i hög intensitet produkter såsom retinol natt krämer och ögon hudprodukter. De flesta dermatologer föreslår att du använder en kräm eller lotion med lägre retinol belopp om huden inte svarar bra på de belopp högre dos.

En annan viktig faktor när man väljer en over-the-counter retinol lotion eller kräm är bekvämligheten med korrekt användning. En av de mest avgörande faktorerna för att förstå om retinol produkter är att de ska användas bara på natten innan sova. En vanlig biverkning av retinol är ljuskänslighet, eller allvarliga reaktioner mot solljus. När den används under dagen, skapar retinol en hyper-känslighet för solljus och ofta resulterar i solbränna. Det är också lämpligt att använda dessa produkter på kvällen eftersom huden kan också bli röda och fjällig, och bör endast användas två till tre gånger i veckan.

Vid beslut om användning av over-the-counter retinol produkter, är det också viktigt att förstå att dessa produkter inte till nytta för alla. Retinol kommer att producera röda, flagnande hud tillsammans med en stickande känsla, även hos personer med frisk hud. De med skadad eller mycket känslig hud kanske inte kan tolerera effekterna av produkten. Patienter som lider av specifika hudåkommor, såsom hudcancer och rosacea, rekommenderas att inte använda dessa produkter. Vid användning over-the-counter eller receptbelagda retinol produkter, är det viktigt att söka läkare och uppmärksamhet om en allvarlig reaktion upplevs.

  • Retinol kan användas för att behandla akne, fina linjer eller rynkor.
  • Retinol kan bidra till att minska uppkomsten av fina linjer är rynkor.
  • Retinol produkter kan öka solkänslighet.
  • Patienter som lider av rosacea rekommenderas att inte använda over-the-counter retinol produkter.
  • Retinol har anti-aging egenskaper som kan hjälpa smidig och skyddar huden i ansiktet.