Vad är Mörkläggningsgardin?

January 8

För vissa människor tanken på mörkläggningsgardiner frammanar bilder av flyganfall, och åläggs svart ut förhållandena under andra världskriget. Vad kan ha börjat som en säkerhetsanordning så att huset skulle visa inget ljus och bli ett mål för bomb har utvecklats till något helt annat. Många människor nu förespråkar användning av mörkläggningsgardiner som praktiska, energibesparing, och kanske bullerdämpande solskydd.

En standard gardin kan blockera lite ljus, medan andra är ren delvis ren. Foder nästan alla typer av gardintyger med mycket tätt vävt material kan ändra hur det fungerar. Förutsatt gardinen kan hängas så det täcker alla delar av fönstret, kan det nästan helt blockera ut ljus. Vissa företag påstår att de blockerar cirka 99% av ljuset som vanligtvis skulle strömma in i fönstret.

Ljuset blockerande förmåga kan vara ett utmärkt val för människor på ovanliga scheman. De som arbetar kyrkogård skift och sova under dagen tenderar att sova mycket bättre om de inte utsätts för dagtid ljus. Mörkläggningsgardiner kan vara den perfekta lösningen, och de har inte riskerna med vissa nyanser, vilket kan med tiden försämra och inte fungerar också.

Det finns gott om människor som förespråkar gröna levande som rekommenderar mörkläggningsgardiner också. Eftersom de blockerar ljus, kan de hjälpa till att hålla ett rum från uppvärmningen i samma utsträckning, och när den används på vintern, kan de hjälpa till att hålla värmen i. Det finns många olika påståenden om energisparande procentsatser som kan hänföras till dessa gardiner. Ändå de tydligt gör ge viss isolering, vilket kan spara pengar och energi.

Slutligen blackout typ gardiner kan minska bullret. Detta kan hjälpa till på högtrafike gator, eller igen för alla som sover under dagen. Det kan också antas att mörkläggningsgardiner kan minska buller komma ut. De som bor i nära livsmiljöer (som lägenheter) kan hitta denna extra privatliv en bonus.

Ljuset blockering förmåga mörkläggningsgardiner kan ha vissa nackdelar också. Används på natten, kanske folk inte väckas nästa morgon av den stigande solen. De kan också göra rumsinteriörer extremt mörk, vilket kan innebära att behöva använda extraljus i hemmet. Vissa kanske tycker mörkret lite deprimerande men ändå vill ha en gardin som ger lite privatliv. I detta fall kanske folk vill välja ett skirare eller ofodrad typ av gardin.

Det är ganska lätt att hitta mörkläggningsgardiner vid ett antal välkända återförsäljare eller på sina webbsajter. Prissättning kan variera, och färger och stilar, allt också. Det är möjligt att få ganska måttlig prissättning i butiker som Kmart eller Target. Hem leverans butiker kan sälja dessa gardiner också. Personer med sömnad skicklighet kan göra sina egna gardiner eller omvandla en present uppsättning gardiner genom att rada dem med blackout material. Detta kan spara lite pengar och vara ett roligt projekt hem förbättring.

  • De som arbetar kyrkogård skift och sova under dagen tenderar att sova mycket bättre om de inte utsätts för dagtid ljus.