Vad är Stylist Förkläden?

October 9

Stylist förkläden är skyddande förkläden bärs av frisörer och makeupartister för att skydda sina kläder från spill och fläckar. Stylist förkläden allmänhet också har fickor framtill och på sidorna för enkel åtkomst till stylingverktyg. Denna typ av förkläde är i allmänhet inte mycket annorlunda än en vanlig förkläde som kan bäras för matlagning, städning, eller arbetar utanför, även om vissa är belagda med fläckbeständiga material.

Stylist förkläden kommer i många olika färger och mönster, men vitt och svart är troligen den vanligaste. De är i allmänhet utformade med en rem runt halsen och midjan, som lätt kan knuten för att hålla förklädet på plats; andra har klipp för att göra det enkelt att ta förklädet på och av utan att behöva knyta upp några strängar. De förkläden täcker vanligen bröstet, och typiskt når till mitten av låret, för att skydda kläderna utan att göra det enkelt att komma åt fickorna. Vissa är längre, och kan nå ner till knäna.

Stylist förkläden är vanligtvis ganska billigt, och kan beställas i bulk av salongerna eller köpas individuellt av stylister; mest kan beställas online eller via skönhet leveransföretag. De flesta stylister har mer än ett förkläde tillgängliga för användning, bör en missfärgas eller skadas. Stylist förkläden kan också anpassas, och kunde göra en stor gåva för någon som bara har examen från kosmetika skolan eller som öppnar eget företag. De är i allmänhet avsedda att fläcktålig och vattentålig, på grund av det faktum att stylister ofta arbetar med kemikalier, såsom hårfärgningsmedel.

Stylist förkläden ska alltid användas för att undvika färgning eller få löst hår på ens kläder. De bör i allmänhet inte bäras av andra än avsett ändamål aktiviteter, såsom matlagning eller trädgårdsarbete. Istället köper utsedda förkläden för sådan användning. Förutom fickor, kanske en stylist förkläde har krokar eller klämmor längs ett bälte, i syfte att hänga föremål såsom borstar eller kammar.

Varje smink eller frisör som kommer att bära en stylist förkläde hela dagen kommer att vilja se till att plagget sitter bra och är lätt. Det ska inte dra eller tungt väger på halsen, och någon vikt i fickorna bör vara balanserad och inte orsaka påfrestningar på ryggen. Detta är särskilt viktigt för de stylister som tillbringar hela dagen på fötterna. Bekväma, stödjande skor är viktigt också, för att säkerställa en god hållning och minimera ryggbesvär.

  • Hår styling produkter.
  • Frisörer arbetar nära färgning ämnen som hårfärgningsmedel.