Starta din bil i kallt väder

September 3

Om du har problem med att få din bil motor att vända i kallt väder, är problemet förmodligen en av två saker: din motorolja kan vara för tjock eller du kan ha ett svagt batteri.

I kallt väder, de flesta motoroljor tjockna lite. Om det har gått ett tag sedan din olja ändras eller om du kör din bil i extremt kallt väder, kan din olja tjockna upp ganska lite. Det finns ett par saker för att förebygga eller minimera detta tillstånd.

Först bör du kontrollera bruksanvisningen för din bil. De flesta bruksanvisningar har ett avsnitt om smörjmedel eller specifikt på olja. Läs igenom manualen och du kan hitta att tillverkaren rekommenderar en annan typ av olja på vintern än vad det gör för sommaren. Om så är fallet, märker att oljan för kallt väder verksamhet är en lägre viskositet, vilket innebär att det inte kommer att tjockna upp ganska så mycket i kylan. Antingen byta olja själv till den rekommenderade viskositeten eller ta den till din lokala bilhandlare eller oljebyte butik.

Den andra saken du kan göra är att köpa ett oljetråg varmare. Om du bor i ett kallt väder locale, bör du kunna gå in i en Biltema och hitta en varmare som ersätter din stickan eller som fäster på något sätt direkt till oljetråget. När bilen är parkerad, anslut dig dessa värmare till ett eluttag och de håller din motorolja varmt nog att det inte kommer att tjockna upp.

Den andra möjliga orsaken till att inte kunna starta bilen i kallt väder är ett svagt batteri. För att förhindra detta problem, kontrollera batteriet innan kall väderlek sätter in. Samtidigt, se till att klämmorna på batteripolerna är ordentligt anslutna och att de är rena.

För att rengöra batteripolerna, först ta bort klämmorna genom att lossa skruvarna och vrida klämmorna fram och tillbaka, du kan behöva knacka dem lätt med en hammare innan de ska flytta. Skrubba både klämmorna och terminalerna med en stålborste. Innan du sätter tillbaka klämmorna, applicera ett tunt lager vaselin på anslutningen för att fördröja ytterligare korrosion.

Om detta fortfarande inte löser problemet, kan det bara vara dags att våren för ett nytt batteri. Som batterier blir äldre, blir det svårare för dem att behålla sin laddning. Detta innebär att i kallt väder de är mer benägna att släppa när bilen är parkerad, vilket gör det svårare att starta bilen.

Om du misstänker att ditt batteri är problemet, kan du sluta med din lokala auto delar butik för att se om de kan testa ditt batteri. (Om butiken säljer bilbatterier, kommer de ofta testa din gamla batteriet gratis.) Om du behöver för att få en ny och du är i ett kallt väder området, överväga att få en förseglad batteri som har en hög "kallstart "betyg.