Vad är Pottery Ugnar?

September 3

En keramik ugnen, vilket också hänvisas till som en keramisk ugn, är en kammare som används för att härda keramik genom att värma det vid en hög temperatur. Det finns vissa typer av brännugnar som används för många olika ändamål. Beroende på typ, kan ugnar användas för att bota nyligen avverkat virke, vrid ved till träkol, torra livsmedel, och kremera människor eller djur kvar. Keramik ugnar, emellertid, används speciellt för att tillverka keramer.

Pottery ugnar används fortfarande idag av tillverkare samt ständiga hantverkare. Moderna ugnar har blivit ganska sofistikerade och kan kalibreras för att uppfylla mycket specifika bränningstemperaturer. Vi vet dock att keramik ugnar har använts i en eller annan form i tusentals år. Naturligtvis de första ugnarna var mycket grövre att de som finns tillgängliga idag. Dessa gamla ugnar har helt enkelt gjort för stora hål i jorden, där en stor brand byggdes. Keramik placerades sedan inuti av branden för härdning. Fristående ugnar med skorstenar och andra former av temperaturreglering och den färdiga produkten kom senare.

I keramik ugnar, är höga temperaturer appliceras på bildade keramik lera. Denna värme förändrar permanent kemiska sammansättning av leran så att det tar en permanent form som endast kan ändras genom att bryta den färdiga produkten. Den slutliga utseendet på en bit av brända keramik är beroende av gjutning som krukmakaren appliceras på leran innan den placeras i keramik ugnen, alla glasyrer som tillämpas på den, och temperaturen i ugnen. Beroende på vilken typ av lera som används, tillämpningen av eventuella glasyrer, och värmen i ugnen, kan keramik ha ett antal olika typer av färdiga utseende. När keramik placeras i keramik ugnar för uppvärmning, är det känt som "skjuter" keramik.

Obränd lera är ett mycket formbart ämne. De faktiska partiklar av lera är porösa och mycket fin. När keramik bränns i en ugn, partiklarna smälter samman och skapar en starkare ämne som är mindre porös. Det faktum, krymper det faktiska lermaterialet något i storlek när den avfyras. Även bränd lera är mycket starkare än den råa substansen, är det i allmänhet formas till ganska stora, tjocka föremål, eftersom det är något skört. Mest robust keramik, såsom vaser och fat, är ganska tung. Det finns många typer av keramik ugnar, men de grundläggande principerna för bränning lera förblir densamma i dem alla.

  • Keramik härdas i ugnar.
  • Pottery ugnar kan användas för att avfyra poster efter en glasyr har målats på att ge dem en blank yta.