Vilka är för- och nackdelar med baby probiotika?

September 3

Bebis probiotika är bra för många spädbarn, främst de som matas med hjälp av en modersmjölkersättning. De fylla friska växter i mag-tarmkanalen som kan bidra till att öka immunförsvaret och förebygga problem som förstoppning, gas och diarré när de används på rätt sätt. De flesta varumärken är också praktiskt att använda, och kan blandas rätt i med formel eller barnmat. Trots dessa fördelar, baby probiotika är inte rätt för alla. De kan vara kostsamt och svårt att hitta, och att de inte gynnar alla barn lika.

En av de största fördelarna med barn probiotika är att de bidrar till att upprätthålla en Infanta € s naturliga tarmflora. När ett spädbarn förbrukar komjölk eller sojabaserad mjölkersättning, kan nya bakterier införas i magen. Detta kan påverka funktionen av immunsystemet, eftersom mycket av Babya € s immuniteten i tarmkanalen, samt orsak förhållanden som förstoppning. Ge dagliga doser av nyttiga bakterier hjälper till att hålla patogener i schack.

Ammade spädbarn i allmänhet inte gynnas bebis probiotiska kosttillskott. Naturlig bröstmjölk innehåller antikroppar samt nyttiga bakterier från motherâ € s egen kropp för att hålla skadliga bakterier i schack. Det är också mindre risk för spridning av patogener eftersom ingenting artificiellt läggs till Infanta € s diet medan han eller hon enbart ammas. Probiotika kan vara fördelaktigt om formel eller fasta ämnen läggs till eller när barnet är avvanda.

De flesta barn probiotika är lätta att använda och de är ibland funnit förblandas med modersmjölksersättning. När de tillsätts separat, de i allmänhet kommer i pulverform och kan tillsättas till en flaska eller till barnmat när barnet blir äldre. I många fall, doser är redan i små paket eller kapslar som kan öppnas och blandas med mat utan mätning krävs. Doseringsanvisningar finns på förpackningen.

Inte alla föräldrar har råd ökade kostnader för barn probiotika. Formler som innehåller dem är också oftast dyrare än generiska varumärken. Ibland statligt stöd kan vara tillgängliga för att täcka kostnaderna för spädbarnsuppfödning. De flesta formler som säljs nu, inklusive många generiska varumärken, har ämnen som kallas prebiotika, som är socker eller kolhydrater som bidrar till att upprätthålla en childâ € s naturligt förekommande matsmältnings flora.

Individuellt sålda probiotika för spädbarn kan vara svårt att hitta för vissa föräldrar. De är ofta inte finns i många vanliga livsmedelsbutiker, och inte alla människor har lätt tillgång till en hälsokostaffär. De flesta sorter kan beställas på nätet, men det brukar tillför den extra kostnaden för frakt.