Vilka är de olika typerna av Singapore Cuisine?

June 18

Matrisen med Singaporeâ € s kulinariska njutningar inkluderar malaysiska, kinesiska, indiska och indonesiska influenser. Enkel biljettpris hawked av gatuförsäljare, haute cuisine av landets berömda Raffles Hotel och familjeägda restauranger av alla tänkbara nationalitet linje stadens gator, och livsmedels franchise från hela världen har en betydande närvaro i Singaporeâ € s culinary landskapet. Med sin närhet till Malaysia, tropiska smaker genomsyrar Singapore rätter och skaldjur från de omgivande vattnen är riklig. Ingredienser såsom citrongräs, lime, och ingefära är vanliga, liksom kokos, chilipeppar och tamarind. Aromatiska kryddor kör allt, och ett fullt spektrum av tropiska frukter är representerade i Singapore köket.

Singapore är både en stad och ett land som ligger på en ö vid södra spetsen av Malackahalvön. Den ligger längs de indiska, indonesiska, och Sydostasien handelsvägar genom sundet i Malaca och Sydkinesiska havet. Detta sammanflödet av asiatiska handeln och tillströmningen av europeiska handeln i hela koloniala eran har gjort maten i Singapore en av världens € s mest skiftande köken.

Den malaysiska halvön har en stor kinesisk invandrare, så kinesiska köket är ett starkt inflytande i Singapore. Woka rätter, dumplings och nudlar har alla assimileras i det lokala köket. De livsmedel i Indien har en betydande närvaro i Singapore, inklusive rätter såsom curry, tandoori och roti prata. Påverkan av Singaporeâ € s ursprungliga brittiska grundare är också kvar i sin mat.

Som en del av den indonesiska övärlden, är indonesiska stil och smak starkt representerade i Singapore köket. Indonesiska rendang curry är en av Singaporeâ € s mest populära rätter. Stekt vårrullar kallas loempia är också vanliga, som är grillad satay Grillspett med jordnötssås och nasi goreng, den indonesiska stekt ris skålen. Fiery indonesiska sambal kryddor är också allmänt förekommande Singapore köket.

Singapore är känt för religiös tolerans, och religiösa kost influenser har satt sina spår. Buddhister utgör majoriteten av befolkningen, och deras vegetariska preferenser avspeglas i Singapore köket. En betydande muslimsk befolkning har också fört sina kost influenser till bordet.

Mitt i den kalejdoskop av kulinariska val, Singaporeâ € s två mest populära rätter är unikt eget: chili krabba och Hainanese kyckling ris. Chili krabba är en pikant maträtt av lera krabbor i en rik, chili-tomatsås. Hainanese kyckling ris är en platta med kokt kyckling och kokt ris med flera flavorful avbländande såser.

  • Singapore är en ö på Malackahalvön.
  • Kinesiska-inspirerade stek och nudelrätter är vanliga i Singapore.
  • Singapore köket innehåller stekt springs rullar kallas loempia.
  • Ris är en populär Singapore maträtt.
  • Grillad satay Grillspett är populära i Singapore.
  • Chilipeppar är vanliga i Singapore köket.
  • Crab är en viktig ingrediens i vissa populära köken i Singapore.
  • Singapore köket kan omfatta kokt kyckling och kokt ris.