Vad är en inkommande Wire Transfer?

June 26

Inkommande banköverföring är en term som används för att beskriva medel som håller på att överföras elektroniskt till ett bankkonto från ett annat bankkonto. Det används specifikt för att beskriva överföringen ur ägarens eller institution som tar emot medlen. En utåtriktad banköverföring, å andra sidan, hänvisar till samma transaktion ur den person eller företag skickar medlen. Det är mycket vanligt att gireringar som ska användas för att skicka pengar över långa avstånd, t.ex. från Europa till Asien. Även inkommande gireringar kan vara ett bra sätt att få pengar från en fjärran plats i en hast, de ofta föremål för avgifter som kan vara en betydande andel av de pengar som överförs.

I många fall finns det avgifter i samband med denna typ av elektronisk finansiell transaktion. Beroende på den politik som de banker eller kreditföretag som är inblandade i en banköverföring, det kan avgifterna bedömas i båda ändarna av överföringen. En person skickar pengar från ett Hongkong bankkonto till ett New York bankkonto kan behöva betala en avgift för att skicka banköverföring. Dessutom kan den som tar emot inkommande banköverföring måste betala en avgift för att ta emot överföringen.

På grund av de inblandade avgifter, är det oftast inte ekonomiskt förnuftigt att skicka täta, flera gireringar till samma konto eller använda ett banköverföring tjänst för små belopp. Om en person som får ett inkommande banköverföring på $ 50 $ (USD) bedöms $ 10 USD som en avgift, därefter 20 procent av medlen skulle gå direkt till avgiften. Om banköverföring var för $ 1.000 USD dock avgiften skulle bara förbrukar 1 procent av de överförda medlen, som är mycket mer rimligt. Det finns vissa kreditföretag som erbjuder mer rimliga priser för gireringar av små belopp som belopp som $ 100 USD eller ens lite mindre.

Ta emot ett inkommande elektronisk överföring är ofta ett sätt att ta emot medel snabbt. I många fall är en banköverföring mycket snabbare än att posta en check eller leverera medel personligen. Innan du ställer in en banköverföring, är det dock viktigt att förstå de regler, föreskrifter och avgifter som kommer att bedömas av banker eller kreditföretag som arbetar med överföring av medel. I vissa fall, gireringar som sker över gränserna tar längre tid än inhemska gireringar.

  • Rekord i en internationell banköverföring.