Hur blir jag en linje Producer?

May 28

En linje producent är en viktig person i produktionen av filmer och tv. Lika delar revisor och kreativt sinne, en linje producent övervakar normalt tilldelningen av pengar på en produktion. Det finns ingen väg till att bli en linje producent, men många yrkesverksamma finna sin väg in i jobbet genom att besitta en unik uppsättning av praktiska och kreativa färdigheter.

Många linje producenter har en lång historia av produktion erfarenhet. Några har arbetat som produktionsassistenter eller har tjänstgjort som biträdande eller exekutiva producenter för filmer, shower, teater, eller webb-serien. Även krävs en god förståelse för produktionsfältet för att bli en linje producent, detta betyder inte alltid att gå att filma skolan eller producerar stora dyra filmer är det enda sättet in i jobbet. Många linjeproducenter arbetar på små independentfilmer att få erfarenhet innan du försöker att tjäna som en linjeproducent.

För att bli en linje producent, måste en person inneha utmärkta redovisning färdigheter. En av de största jobben denna typ av producent kommer att ha är att hantera budgeten för en produktion. Detta innebär att studera skriptet att upptäcka vad som behövs, sedan fördela den givna pengar mot set, platser, anställa besättning och skådespelare, transport, dräkter, och en mängd andra nödvändiga områden. Förmågan att hålla ordning, ge exakta siffror, och hantera finansiella kriser är kritisk när man försöker bli en linje producent.

Eftersom en rad tillverkare måste delta med nästan alla produktionsområdet samt ge budgetrapporter till studion och investerare, är det bra att odla utmärkt kommunikations och människor färdigheter. Att välja att bli en linje producent innebär att vara beredd att fungera som medlare och fast förnuftets röst mellan produktionsteamet och studion.

En person som försöker bli en linje producent får delta i en filmskola som erbjuder producerar kurser. Intensiva studier på en filmskola gör en ny producent för att bli bekant med alla budgetkraven för att göra filmer eller sätta på produktioner, samtidigt som honom eller henne praktisk erfarenhet som medlem av ett produktionsteam. Flera framstående forskarskolor, såsom UCLA och American Film Institute, erbjuder forskarutbildning examina på att producera.

Om formell utbildning inte är önskvärt, kan en person bli en linje producent genom att arbeta hans eller hennes sätt genom leden av branschen. Producenter börjar ofta som produktionsassistenter, där dagens jobb kan pågå 16 timmar och innebär att få kaffe, plocka upp kemtvätt och göra alla uppgifter begärs. Även svårt, arbetar som assistent är ofta rekommenderas av proffs film som det bästa sättet att förstå hur en riktig uppsättning verk samtidigt som möjligheter att göra värdefulla vänner och affärskontakter.

  • Redovisning och budgetering färdigheter är avgörande för den som vill bli en linje producent.