Att få snygga Höjdpunkter

June 5

Beroende på hur mycket pengar och tid du vill spendera, kan höjdpunkter göras professionellt eller hemma. Proffs i en salong har erfarenhet att hjälpa dig välja nyanser som förgyller din hy, och know-how för att göra höjdpunkterna på rätt sätt. Men salong höjdpunkter kan vara dyrt, och du kan välja att göra dem själv hemma. Medan du kommer att spara pengar gör dem själv, att få precis rätt nyans och korrekt tillämpning kan vara knepigt.

Det finns i princip fyra hår belysa tekniker; foliemarkering, hår målning, chunking, och låg belysning. Om du väljer en resa till salongen för högdagrar, kommer din frisör troligen använda folieteknik. Vävning och separera håret sakkunnigt, applicera en peroxid blandning med en borste, sedan vika håret inom bitar av folie för att skydda den och låt den bearbeta, ladorna höjdpunkter samt låga lampor. De flesta människor känner salongen folietekniken ger bäst resultat, trots kostnaden.

Ett alternativ till folie lyfta i salongen är det jämförbart genomdragning cap metoden hemma. Medan lyfta håret hemma kan spara pengar, kan det också vara svårt om du använder pull-through-metoden. Locket genomdragning teknik rekommenderas ej för långt hår, eftersom det är extremt svårt att dra längder av hårstrån genom hålen i locket. Om du har långt hår och bestämmer dig för att försöka lyfta fram hemma, är det bäst att ha en vän hjälpa dig.

Förutom locket metoden, hem markerings kit finns också för hårfärg målning och chunking:

  • Även kallad Baliage är håret måla en fri form stil lyfta in att du målar färgen direkt på håret står, utan folie eller ett lock. Processen är enkel och ger ett naturligt utseende. De flesta kit kommer med borstar, men du kan också använda en kam för att måla hårstrån.
  • Chunking skapar stora bitar av höjdpunkter för en djärv look. Vanligen innebär Chunking använder en färg i klar kontrast till din naturliga hårfärg.

Oavsett om du går till salongen eller göra det själv hemma, inte tvätta håret dagen som du planerar att markera det. Tvätta håret remsor hårbotten olja och lämnar den sårbar för de starka kemikalier i hårfärgningsmedel. Se också till att ditt hår är fri från hår produkt som gel, hårspray och mousse.

Eftersom få dem involverar både tid och pengar, är att behålla dina höjdpunkter viktigt och lyckligtvis lätt. Tillämpa någon typ av färgämne till ditt hår gör det mer känsliga för skador och, med tiden, kan din färg blir fräck och tråkig. Använd produkter för färgat hår för att undvika skador orsakade av hårfärgningsprocesser, samt att behålla sina originalfärger.

Ha håret professionellt markeras och sedan prova det själv hemma. På så sätt kan du avgöra om du sparar pengar uppväger svårigheten att göra det själv.