Vad är MAMELUCKER?

November 14

MAMELUCKER var längre underkläder bärs av kvinnor och barn under 19th century. Dessa underkläder föll under fållen raden av klänningar eller byxor och användes för att dölja en kal ben. Vid tidpunkten MAMELUCKER var i stil, var det inte socialt acceptabelt att lämna knäna eller vrister synliga. De underplagg var ursprungligen gjorts lång för att täcka hela benet men eftersom talet fortskred, var de förkortas till strax under knäet. De gjordes med volanger eller spets läggs till botten av byxan efter ett fint utseende, men de gjordes också i vanliga stilar.

Det är en missuppfattning att MAMELUCKER var slitna som underkläder. De var avsedda att ingå i en övergripande outfit. Till exempel, om en womanâ € s klänning inte skulle täcka knäet området, var MAMELUCKER slitna att inte bara täcka knäet, men att lägga till ett stänk av färg och stil till klänningen. Dekorerad med fina band som ofta matchade klänningen färg var dessa underkläder tänkt att ses. Små pojkar hade också MAMELUCKER om sina byxor inte täckte sina knän.

De material som används för att göra MAMELUCKER varieras beroende på vem de gjordes för. Kvinnors underkläder var oftast görs med silke eller linne. Yngre tjejer kunde ses i linne eller bomull, och pojkars MAMELUCKER gjordes från antingen bomull, linne, eller av samma material som resten av ensemblen. De flesta av dessa underplagg gjordes med användning av vitt material, men ibland var de ses i olika färger.

På 20-talet kunde MAMELUCKER fortfarande ses i Amerika och Europa. Under denna tid var många fler stilvariationer skapats. Underkläder förkortades avsevärt och gick så högt upp som den inre låret. Vita linne eller siden toppar sattes till MAMELUCKER bottnar för en komplett underplagg. Knappar eller dragband sattes också för bekvämlighet.

Unga pojkar i mitten av 19th century bar klänningar tills de nådde cirka 12 års ålder. Kiltar blev också modet under denna tidsperiod, så underkläder behövdes. De kom i samma stilar för unga pojkar och flickor och det var upp till mamman att välja en som var acceptabelt. Än idag kan dessa RYNKAD typer av underkläder fortfarande hittas och köpas.