Cisco Networking: Switch Interface konfiguration

November 3

Din nya Cisco switch oftast redan konfigurerad. Du kan bara ansluta den till nätverket efter att ta bort den ur lådan. Alla gränssnitt eller hamnar på din switch är aktiverade som standard, såvida du stänga av dem. För att få ut det mesta av din switch, måste du göra lite arbete, men inget av det är alltför skrämmande.

När du anger konfigurationen av Cisco IOS för en switch, de fysiska portar är logiska gränssnitt, så att du anger ett gränssnitt genom att beskriva den fysiska placeringen av en hamn. För att konfigurera switchen så att du kan ansluta en lämplig anordning till en hamn och ha det att fungera, så här:

 1. Anslut till din switch och få in konfigurationsläge med en uppsättning kommandon som följande:

  Switch1> möjliggöra
  Lösenord:
  Switch1 # configure terminal
  Ange konfigurationskommandon, en per rad. Avsluta med CNTL / Z.
 2. Välj gränssnittet i antal.

  Du har möjlighet att välja mellan gränssnitten Ethernet, Fastethernet eller Gigabit Ethernet typ.

 3. Ange gränssnittet nummer.

  Alla hamnar i löpande IOS versioner är numrerade med början på moderkortet i ett av dessa format: network-modul-kortplats / port, 0 / gränssnittskort-kortplats / port eller nätverksmodul-kortplats / gränssnittskort-kortplats / port. För att ange ett gränssnitt anger du platsen för den port som representerar gränssnittet. Effektivt, är alla moduler anslutna till moderkortet slitsen på switchen, som alltid är slitsen 0 och den första nollan i gränssnittsnamn.

  Om du har en switch installerad i en router HWIC eller arbetar med ett chassi-baserat system anger kortplats som kortet är installerat i och sedan gränssnittet i form av 0/0/1 - 0 för moderkortet, 0 för första HWIC kortplats, 1 för den första porten på nätverksmodul.

  I mitt fall har brytaren inte har en expansionsmodul, så jag ange 0 för moderkortet och 1 för den första porten på switchen.

  Switch1 (config) #interface Fastethernet 0/1

  När du arbetar med växlar, är det första gränssnittet numrerade en, medan när du arbetar med de flesta andra Cisco-enheter, du hittar den första gränssnittet är noll.

 4. Ställ detaljerna i nätverksanslutningen eller använd Auto inställningarna för medel crossover beroende gränssnitt (MDIX), Duplex, och Hastighet.

  MDIX lägen inkluderar Auto eller Av, Duplex lägen inkluderar Full Duplex eller halv duplex, medan hastigheter är typiskt från 10 Mbps upp till hastigheten på gränssnittet. (Jag täcker MDIX i bok III, kapitel 1.)

  Switch1 (config-if) #mdix auto
  Switch1 (config-if) #duplex auto
  Switch1 (config-if) #speed auto

 5. Lägg till en beskrivning till gränssnittet.

  Switch1 (config-if) #description Brandvägg Connection

  Det är en bra idé, åtminstone för viktiga gränssnitt, för att lägga till en beskrivning. Men eftersom de flesta hamnar kommer att ha datorer som tillhör vanliga nätanvändare, kanske du inte vill lägga till beskrivningar som "Bob kontor" för dessa portar. Viktiga portar kan omfatta åtkomstpunkter, routrar, upplänkar eller brandväggar.

  Ge dig själv en beskrivning kan hindra dig från att ändra konfigurationen på fel gränssnittet. Dessa beskrivningar inte hjälpa till med konfigurationen; de bara hjälper till att förhindra mänskliga fel.

Om du inaktiverar MDIX, vara säker på att du använder rätt kabel. Om du har en datorenhet såsom en dator, skrivare eller router, använd en rak kabel; Om du vill ansluta två switchar, behöver du en korsad kabel.

Om du är orolig för säkerheten i fråga om hur många datorer en användare ansluter, inaktiverar inställningen MDIX så att användaren inte kommer att kunna ansluta en personlig switch eller åtkomstpunkt till deras kontor nätverksuttag. Naturligtvis kan användaren använda en korsad kabel om de är i vet, där ska utföras gäller offentlig prygel av den användaren.