Vad är en nävebula?

September 11

En knytnäve bula är en vänlig gest som utbyts mellan individer, ungefär som ett handslag eller en high five, där två personer bump sina stängda nävar tillsammans på knogarna. Varje antal tillfällen kan vara orsaken till denna åtgärd, från att stöta en gammal vän till fira en seger, och knölen kan också kombineras i en annan form av fysisk hälsning. Det är också känt som en näve pund, bula eller knoge bula, bland annat.

Bland de många bibliotek av fysiska hälsningar används av människor över hela världen, är det fist bump lite ovanligt, eftersom det innebär en knuten näve. I de flesta samhällen, är en sluten handen uppfattas som fientliga eller konfronterande, snarare än vänliga, och detta kan leda till vissa feltolkningar bland människor som inte är bekant med gesten.

Ursprunget till gesten är lite oklart. Tidigare belägg för att det kan vara relaterade till DAP hälsningar utväxlas av soldater i afroamerikanska enheter under andra världskriget och Vietnam. DAP hälsningen är en form av komplex hälsning som kan ta några sekunder till några minuter, beroende på typ av hälsning som används, och sådana hälsningar inkluderar vanligen en komplex inbäddad socialt kod som identifierar de personer som deltar i hälsning till varandra , ungefär som en Masonic handskakning. Med tiden denna hälsning kom att förknippas med svart solidaritet, med olika versioner reflekterande medlemskap i organisationer, samhällen och politiska grupper. Visst av 1970-talet, fist bump var vanligt i idrott, och många människor var bekanta med mekaniken i dap hälsning.

Även om de flesta vanliga i det svarta samhället, fist bump också visas bland annat rasgrupper också. Många subkulturer utveckla sin egen version av en dap hälsning, som ofta integrerar andra gester som kan innehålla dunka eller klappa händerna. För personer som tillhör sådana samhällen är knölen en källa till anslutning med andra medlemmar i samhället, och det kan bli så reflexiv att de inte ens medvetna om att utföra en dap hälsning.

Världen i stort blev särskilt intresserad av fist bump 2008, när USA: s demokratiska president hoppfull Barack Obama utbytte en på podiet med sin fru, Michelle. Det resulte media frenesi över given gesten kom som en överraskning för den kandidat, som helt enkelt kommenterade att han och hans fru ibland vilja göra "dumma saker" tillsammans. Som en högtidlig gest, det var ganska lämpligt för stunden, och kanske roligare för amerikanska väljare att se på tv än några av de mer extravaganta hångel mellan kandidaterna och deras makar.

  • Under en kampanj stopp i 2008, utbyttes sedan presidentkandidaten Barack Obama en knytnäve bula med sin fru Michelle.