Vad Är Freud Museum?

July 9

Den Freud Museum är ett museum tillägnat den inflytelserika österrikiska psykologen, Sigmund Freud. Det ligger i familjens hem i London, England, där de flyttade när nazisterna invaderade Österrike. Freuds studie, som innehåller många av hans personliga och professionella tillhörigheter, är normalt den mest populära rummet är museet. En del av museet fokuserar också på Freuds dotter Anna, som också var en psykolog. Besökare på detta museum kan också vandra genom Freuds trädgårdar bakom museet.

Sigmund Freud föddes 1856 i Morovia, som nu är en del av Tjeckien. Hans familj senare flyttade till Wien, Österrike. Han blev senare en läkare och framträdande psykolog. Freud anses ofta vara far till psykoanalys, och han krediteras med att komma på de tre delarna av personligheten: id, ego, och överjaget.

År 1938, nazisterna invaderade Österrike. Freud, som var jude, bestämde sig för att emigrera till England. Där köpte han ett hus i Maresfield Gardens, en liten del av London. Han bodde i det här huset, tills han dog hösten 1939. Huset kvar i sin familj fram till 1982, då hans yngsta dotter, Anna, dog och huset senare omvandlas till Freud Museum.

En av de viktigaste utställningarna i Freud Museum är Freuds studie. Detta rum innehåller många av hans böcker, däribland verk av många filosofer och poeter, samt ett antal av hans favorit knick knep och antikviteter. Freuds analytiska soffan visas också i detta rum. Det var på denna mycket soffa som Freuds patienter lutad och talade med doktorn.

Anna Freud Room är en annan populär attraktion i Freud Museum. Även Freuds dotter började studera för att bli en lärare, hon senare bestämde sig för att följa i sin fars fotspår. Anna Freuds arbete och studier tillät andra psykologer att bättre förstå tidig barndom utveckling.

Tillsammans med dessa två populära rum innehåller Freud Museum också en matsal, vinterträdgård och landning, samt en utställningslokal och videorum. Ligger precis utanför studiet av Freud Museum, kan besökarna också ta en promenad genom Sigmund och Anna Freuds trädgård. Utsikten över denna trädgård var en av de sista saker som Freud såg, och han dog i sin studie 1939.

  • Freuds familj tvingades från Österrike av den nazistiska invasionen 1938.
  • Sigmund Freud.